detector.media
04.11.2019 21:05
На посаду голови Інституту нацпам’яті претендують 12 осіб, у тому числі журналісти
На посаду голови Інституту нацпам’яті претендують 12 осіб, у тому числі журналісти
Також серед претендентів - безробітний юрист, майстер лісу, культуролог, історики та інші.

Перелік осіб, які подали заявки на участь у конкурсі на посаду голови Українського інституту національної пам'яті, повідомило Національне агентство України з питань державної служби у відповідь на запит «Історичної правди».

1 листопада був останній день, коли можна було подати заявку на участь у конкурсі. Згідно документу, на цей день було зареєстровано 9 претендентів.

«Історична правда» оприлюднила перелік претендентів із відомостями про них із відкритих джерел. 

1. Христенко Стефан Володимирович - юрист за освітою, тимчасово безробітний. Працював за фахом у кількох компаніях. Зараз, згідно з декларацією, вивчає право у Копенгагені.

2. Руденко Сергій Борисович - кандидат культурології, фахівець з музейної справи. Доцент Київського Національного університету культури та мистецтв.

3. Коростишевський Сергій Аркадійович - співробітник Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

4. Решетченко Дмитро Володимирович - кандидат історичних наук, до березня 2019 року - начальник відділу Центрального державного архіву зарубіжної україніки.

5. Шамайда Тарас Анатолійович - громадський діяч, автор «Історичної правди», згідно декларації - співробітник Управління справами Апарату Верховної Ради України.

6. Князев Надія Михайлівна - викладачка української мови, член Національної спілки журналістів.

7. Жижиян Петро Миколайович - редактор сайту «Сегодня».

8. Понипаляк Аліна Василівна - кандидатка історичних наук, старша наукова співробітниця Національного музею історії України, авторка «Історичної правди».

9. Савченко Євгеній Олександрович - до звільнення в 2019 році - старший майстер лісу державного підприємства «Київський лісгосп».

Також видання повідомляє, що на конкурс подалися історики Олександр Алфьоров,та Артем Харченко, а також заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Василь Яблонський.

У Національному агентстві України з питань державної служби виданню спочатку повідомили, що уточнений список буде оприлюднений до кінця 4 листопада, пізніше пообіцяли актуалізувати перелік кандидатів 5 листопада.

Перший етап конкурсу - тестування на знання іноземної мови - має відбутися 7 листопада.

Нагадаємо, 18 вересня Володимира В'ятровича звільнили з посади голови Українського інституту національної пам'яті. За його словами, він отримав запевнення від прем’єр-міністра Олексія Гончарука, що, незважаючи на зміну керівника, УІНП збереже статус органу влади та інструменту політики національної пам’яті. Також будуть продовжені формат та напрямки роботи Інституту.

Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович брав участь у парламентських виборах від партії Петра Порошенка «Європейська Солідарність». Проте до Верховної Ради не пройшов. 

4 жовтня 2019 Кабмін оголосив конкурс на посаду голови Українського інституту національної пам’яті.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY