Ольга Фреймут видала нову книгу

Ольга Фреймут видала нову книгу

1 Листопада 2019
2793
1 Листопада 2019
16:05

Ольга Фреймут видала нову книгу

2793
Ведуча ток-шоу «Роман з Ольгою» на телеканалі «Інтер» Ольга Фреймут видала книгу «Бойківське весілля».
Ольга Фреймут видала нову книгу
Ольга Фреймут видала нову книгу

Про це повідомляє пресслужба каналу.

Щоб проілюструвати книгу, Ольга організувала реконструкцію бойківської весілля, і взяла участь у фотосесії разом зі своєю сім’єю. Старша дочка Злата стала нареченою, сама Ольга зіграла маму нареченої, а її рідна сестра Юлія, - маму нареченого.

«Мій викладач зі Львівського національного університету - Хібеба Наталія Василівна – понад 15 років провела в  експедиціях збираючи етнографічний матеріал про весільні традиції бойків - західноукраїнської етнічної групи, - розповідає про ідею проекту Ольга Фреймут. - Коли я вивчаю народознавство, дуже мало було видань і авторів, які б писали про це, хіба що книги Скуратівського й Воропая. І коли я поспілкувалася з пані Наталею та побачим рукопис, у якому йшлось про весільні обряди бойків, мені дуже захотілося його видати, бо я люблю наші традиції».

Ведуча зазначила, що колеги з видавництва Snowdrop застерігали, що видання може бути не комерційним. Тоді ведуча вирішила взяти участь у тендері від Українського культурного фонду. «Ми подаємо заявку на нього, і в день мого весілля, 25 квітня, нам погодили цей грант. Це було співфінансування, однак більша частина коштів – Українського культурного фонду», - розказує Ольга.

Авторка фотографій - Соня Плакидюк. Зйомки проходили в Шевченківському гаю. Велика частина одягу - музейні експонати. Відсутні деталі відшивали. А ось прикраси здебільшого не збереглися, їх відновлювали по фотографіям і малюнках. Щоб не пошкодити дорогоцінний одяг, на знімальному майданчику були під забороною будь-які напої, крім води, а також був введений особливий раціон харчування: нічого жирного, рідкого, розсипчастого.

«По собівартості ця книга дуже дорога, –  розказує Ольга Фреймут. – Як показує досвід, дорогі книги мало купують, та й не кожен може собі їх дозволити. Ось чому ми зробили так, щоб книги були в усіх великих бібліотеках України. Також через посольства і напряму передаємо книги українській діаспорі в Новій Зеландії, Австралії, декілька книг поїхало до Нью-Йорка. Тож «Бойківське весілля» мандрує світом».

Телеканал «Інтер» представить книгу як один з лотцв на  благодійному аукціоні «Інтер - дітям»

Нагадаємо, Ольга Фреймут авторка низки книг: літературний щоденник «Де їсть і з ким спить Фреймут», дитячі історії «Кажан Жан», «Етикет. Школа пані Фреймут», «Маринка Торбинка. Як замовляти братиків» і серія дитячих робочих зошитів в ігровій формі «Маленький ревізор Дамсі». Останні дві, як і «Бойкіське весілля» видані у видавництві Snowdrop.

Фото: Пресслужба «Інтера»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2793
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду