detector.media
01.11.2019 16:05
Ольга Фреймут видала нову книгу
Ольга Фреймут видала нову книгу
Ведуча ток-шоу «Роман з Ольгою» на телеканалі «Інтер» Ольга Фреймут видала книгу «Бойківське весілля».

Про це повідомляє пресслужба каналу.

Щоб проілюструвати книгу, Ольга організувала реконструкцію бойківської весілля, і взяла участь у фотосесії разом зі своєю сім’єю. Старша дочка Злата стала нареченою, сама Ольга зіграла маму нареченої, а її рідна сестра Юлія, - маму нареченого.

«Мій викладач зі Львівського національного університету - Хібеба Наталія Василівна – понад 15 років провела в  експедиціях збираючи етнографічний матеріал про весільні традиції бойків - західноукраїнської етнічної групи, - розповідає про ідею проекту Ольга Фреймут. - Коли я вивчаю народознавство, дуже мало було видань і авторів, які б писали про це, хіба що книги Скуратівського й Воропая. І коли я поспілкувалася з пані Наталею та побачим рукопис, у якому йшлось про весільні обряди бойків, мені дуже захотілося його видати, бо я люблю наші традиції».

Ведуча зазначила, що колеги з видавництва Snowdrop застерігали, що видання може бути не комерційним. Тоді ведуча вирішила взяти участь у тендері від Українського культурного фонду. «Ми подаємо заявку на нього, і в день мого весілля, 25 квітня, нам погодили цей грант. Це було співфінансування, однак більша частина коштів – Українського культурного фонду», - розказує Ольга.

Авторка фотографій - Соня Плакидюк. Зйомки проходили в Шевченківському гаю. Велика частина одягу - музейні експонати. Відсутні деталі відшивали. А ось прикраси здебільшого не збереглися, їх відновлювали по фотографіям і малюнках. Щоб не пошкодити дорогоцінний одяг, на знімальному майданчику були під забороною будь-які напої, крім води, а також був введений особливий раціон харчування: нічого жирного, рідкого, розсипчастого.

«По собівартості ця книга дуже дорога, –  розказує Ольга Фреймут. – Як показує досвід, дорогі книги мало купують, та й не кожен може собі їх дозволити. Ось чому ми зробили так, щоб книги були в усіх великих бібліотеках України. Також через посольства і напряму передаємо книги українській діаспорі в Новій Зеландії, Австралії, декілька книг поїхало до Нью-Йорка. Тож «Бойківське весілля» мандрує світом».

Телеканал «Інтер» представить книгу як один з лотцв на  благодійному аукціоні «Інтер - дітям»

Нагадаємо, Ольга Фреймут авторка низки книг: літературний щоденник «Де їсть і з ким спить Фреймут», дитячі історії «Кажан Жан», «Етикет. Школа пані Фреймут», «Маринка Торбинка. Як замовляти братиків» і серія дитячих робочих зошитів в ігровій формі «Маленький ревізор Дамсі». Останні дві, як і «Бойкіське весілля» видані у видавництві Snowdrop.

Фото: Пресслужба «Інтера»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY