У Лівані ведучі OTV некоректно висловилися щодо українок, згодом канал вибачився

У Лівані ведучі OTV некоректно висловилися щодо українок, згодом канал вибачився

25 Жовтня 2019
1675

У Лівані ведучі OTV некоректно висловилися щодо українок, згодом канал вибачився

1675
Ведучі ліванського телеканала OTV Абду Ель Хелу і Скарлетт Хаддад в ефірі ранкового шоу під час обговорення протестів, які проходять у країні, некоректно висловилися щодо українських жінок. Згодом канал вибачився за цей інцидент.
У Лівані ведучі OTV некоректно висловилися щодо українок, згодом канал вибачився
У Лівані ведучі OTV некоректно висловилися щодо українок, згодом канал вибачився

Як пише theБабель, ведучі OTV іронізували на адресу учасників мітингу і некоректно пожартували про українських жінок: «Кожен чоловік може залишити своїх дружин вдома і не вести їх на мітинги, бо в акціях беруть участь українки. На пʼятий день демонстрацій вже 26 випадків заручин, 55 шлюбів і понад 700 розлучень. Давайте подивимося, наскільки вони вагітні».

Посольство України в Лівані рішуче засуджує образливі висловлювання та приниженя гідності українських та ліванських громадян журналістами телеканалу OTV та чекає від каналу правової оцінки цих дій та вибачень

Посольство України в Ліван, своєю чергою, засудило образливі висловлювання та приниження гідності українських та ліванських громадян журналістами телеканалу OTV. Дипустанова закликала канал надати правову оцінку діям ведучих та вибачитися. Також було опубліковано ноту протесту: «Посольство України в Ліванській Республіці високо поважає демократичні стандарти та свободу вираження думок у ліванських засобах масової інформації. Ми високо оцінюємо професійну роботу ліванських журналістів, зокрема телеканала OTV. Однак посольство України в Ліванській Республіці і українська спільнота в Лівані обурені коментарями ведучих щодо українських жінок».

Згодом Посольство України отримало від Генерального менеджера каналу OTV Роя Хашема відповідь з роз'ясненнями та вибаченнями за образливі коментарі журналістів OTV щодо українських громадян: «У контексті щоденного висвітлення ЗМІ останніх подій та в рамках декламації деяких анекдотів, що розповсюджуються через сайти соціальних мереж, в ранковій програмі "Аженда" прозвучали слова про громадянок України, посилаючись на сайти мереж. Канал ОТV, який підтверджує, що все сказане було лише взяте з соціальних мереж, наполягає, що він з усією повагою та вдячністю ставиться до України та її народу, і абсолютно відкидає будь-які образи її громадян та громадянок, особливо в його ефірі від його ведучих. Тому, він вибачається за те, що прозвучало».

Крім того, журналісти каналу OTV вибачилися в прямому ефірі.

У Лівані 17 жовтня почалися антиурядові мітинги, які переросли в національний страйк. Формально причиною протестів стало податкове нововведення коаліційного уряду Саада Харірі. Влада вирішила обкласти додатковим митом дзвінки IP-телефонії. Під новий податок у розмірі $6 на місяць підпадали додатки FaceTime і WhatsApp. Крім того, напередодні в пресі оприлюнили проєкт бюджету, який обурив людей скороченням соціальних виплат і збільшенням внутрішнього боргу.

Після протестів міністр телекомунікацій Лівану Мухаммед Шукир заявив про скасування податку на IP-телефонію, але мітинги і зіткнення з поліцією не припинилися. Маніфестанти звинуватили владу в корупції і зажадали негайної відставки уряду.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1675
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду