detector.media
25.10.2019 16:36
У Лівані ведучі OTV некоректно висловилися щодо українок, згодом канал вибачився
У Лівані ведучі OTV некоректно висловилися щодо українок, згодом канал вибачився
Ведучі ліванського телеканала OTV Абду Ель Хелу і Скарлетт Хаддад в ефірі ранкового шоу під час обговорення протестів, які проходять у країні, некоректно висловилися щодо українських жінок. Згодом канал вибачився за цей інцидент.

Як пише theБабель, ведучі OTV іронізували на адресу учасників мітингу і некоректно пожартували про українських жінок: «Кожен чоловік може залишити своїх дружин вдома і не вести їх на мітинги, бо в акціях беруть участь українки. На пʼятий день демонстрацій вже 26 випадків заручин, 55 шлюбів і понад 700 розлучень. Давайте подивимося, наскільки вони вагітні».

Посольство України в Лівані рішуче засуджує образливі висловлювання та приниженя гідності українських та ліванських громадян журналістами телеканалу OTV та чекає від каналу правової оцінки цих дій та вибачень

Посольство України в Ліван, своєю чергою, засудило образливі висловлювання та приниження гідності українських та ліванських громадян журналістами телеканалу OTV. Дипустанова закликала канал надати правову оцінку діям ведучих та вибачитися. Також було опубліковано ноту протесту: «Посольство України в Ліванській Республіці високо поважає демократичні стандарти та свободу вираження думок у ліванських засобах масової інформації. Ми високо оцінюємо професійну роботу ліванських журналістів, зокрема телеканала OTV. Однак посольство України в Ліванській Республіці і українська спільнота в Лівані обурені коментарями ведучих щодо українських жінок».

Згодом Посольство України отримало від Генерального менеджера каналу OTV Роя Хашема відповідь з роз'ясненнями та вибаченнями за образливі коментарі журналістів OTV щодо українських громадян: «У контексті щоденного висвітлення ЗМІ останніх подій та в рамках декламації деяких анекдотів, що розповсюджуються через сайти соціальних мереж, в ранковій програмі "Аженда" прозвучали слова про громадянок України, посилаючись на сайти мереж. Канал ОТV, який підтверджує, що все сказане було лише взяте з соціальних мереж, наполягає, що він з усією повагою та вдячністю ставиться до України та її народу, і абсолютно відкидає будь-які образи її громадян та громадянок, особливо в його ефірі від його ведучих. Тому, він вибачається за те, що прозвучало».

Крім того, журналісти каналу OTV вибачилися в прямому ефірі.

У Лівані 17 жовтня почалися антиурядові мітинги, які переросли в національний страйк. Формально причиною протестів стало податкове нововведення коаліційного уряду Саада Харірі. Влада вирішила обкласти додатковим митом дзвінки IP-телефонії. Під новий податок у розмірі $6 на місяць підпадали додатки FaceTime і WhatsApp. Крім того, напередодні в пресі оприлюнили проєкт бюджету, який обурив людей скороченням соціальних виплат і збільшенням внутрішнього боргу.

Після протестів міністр телекомунікацій Лівану Мухаммед Шукир заявив про скасування податку на IP-телефонію, але мітинги і зіткнення з поліцією не припинилися. Маніфестанти звинуватили владу в корупції і зажадали негайної відставки уряду.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY