Середній вік акредитованих до Верховної Ради журналістів – 30 років

Середній вік акредитованих до Верховної Ради журналістів – 30 років

24 Жовтня 2019
1039

Середній вік акредитованих до Верховної Ради журналістів – 30 років

1039
Такі дані навела пресслужба парламенту під час стратегічної сесії з планування парламентських комунікацій 23 жовтня, метою якої було узгодження системи послідовних результатів комунікаційної діяльності ВРУ на 2020-2022 роки.
Середній вік акредитованих до Верховної Ради журналістів – 30 років
Середній вік акредитованих до Верховної Ради журналістів – 30 років

Серед акредитованих переважають працівники ТРК, інформагентств і газет – понад 65%; з регіональних медіа – 10%; інтернет-видань – 9%; іноземних журналістів – 5% (представляють 70 медіа з 20 країн). 5 % акредитованих працівників ЗМІ з Суспільного мовника.

Протягом VIII скликання Верховної Ради пресслужба видала 6113 карток акредитацій.

Також під час стратегічної сесії учасників ознайомили з дослідженням Київського міжнародного інституту соціології, що проводилося з 27 серпня по 23 вересня 2019 року. Зокрема, відповідно до дослідження більшість людей отримує інформацію про діяльність Верховної Ради з випусків новин на телебаченні (51%), ще 20% – з інтернет-видань; 13,3% – ток-шоу та інших програм на телебаченні; 11,3% – телеканалу «Рада»; 10,7% – стрічки новин у соціальних мережах; 7,8% – офіційної сторінки парламенту у Factbook; 7,6% – з розмов з друзями, колегами і родичами; 7,3% – зі статей, блогів, постів у соцмережах топових блогерів, експертів та лідерів думок; 6,4% – каналу Верховної Ради на youtube; 4,2% – радіо.

Також згідно з дослідженням КМІСу аудиторію найбільше цікавить інформація про законопроекти, які готуються (35,9%); закони та інші нормативно-правові акти (25,3%); результати голосування певних депутатів і фракцій (19,7%); звітність депутатів про свою роботу і витрати (18,3%); витрати на утримання Верховної Ради (17%).

Відповідно до даних SimilarWeb у 2019 році 69% відвідувачів веб-порталу rada.gov.ua заходять на нього з комп’ютерів, решта 31% – з мобільних пристроїв.

Щодо висвітлення медіа роботи Верховної Ради, то частка «жовтих» тем серед усіх інших найбільша в пресі. Зокрема, найбільшою часткою «жовтих» повідомлень (10,8%) друкована преса завдячує виданню «КП в Україні», сере онлайн-медіа (7,1%) лідером з «жовтухи» стала «Страна.ua». На телебаченні ця частка дещо нижча – 6,2%. Про це йшлося в моніторингу Центру контент-аналізу за 2018 рік.

Учасники заходу під час сесії описали портрети цільових аудиторій парламентських комунікацій та окреслили їх потреби.

Проект реалізується ПРООН, фінансується ЄС за сприяння Верховної Ради України.

Нагадаємо, Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики 21 червня 2017 року схвалив Комунікаційну стратегію Верховної Ради України на найближчі п'ять років.

Раніше, 27 травня 2016 року представники ЗМІ, громадських організацій, народні депутати та працівники апарату парламенту під час стратегічної сесії Моніторингового комітету ініціативи «Відкритий парламент» проаналізували комунікаційну ефективність парламенту України та порадили, як її покращити.

Фото: Світлана Остапа

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1039
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду