Померла журналістка Наталія Космолінська

Померла журналістка Наталія Космолінська

15 Серпня 2019
3891

Померла журналістка Наталія Космолінська

3891
У Львові 14 серпня померла журналістка, мистецтвознавиця, критикиня Наталія Космолінська.
Померла журналістка Наталія Космолінська
Померла журналістка Наталія Космолінська

Про це повідомляється на сайті Львівської міської влади.

«Люди, які живуть мистецтвом, завжди бачать і відчувають глибше, тому їх цікаво слухати, читати і дослухатись. Співчуваємо рідним та близьким. Завжди важко втрачати рідну людину, але, на превеликий жаль, хвороба не обирає. Сумуємо і співчуваємо», – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Вона померла після тривалої боротьби з онкологією, передає портал «Твоє місто» з посиланням на повідомлення в Facebook доньки Наталії Космолінської – Марії. Зазначається, що на лікування журналістки збирали 50 тисяч доларів, у неї були метастази в печінці.

Наталія Космолінська — критикиня та історикиня мистецтва. Навчалася у Київській академії мистецтв і архітектури, на факультеті історії і теорії образотворчого мистецтва (1988−1994). Закінчила Київський інститут культури, бібліотечний факультет (1982−1986). Редакторка мистецької сторінки Інтернет-порталу «Zbruc». У минулому – заступниця директора з виставкової роботи Львівського Палацу Мистецтв, головна редакторка журналу «Real Home» (Львів) та редакторка мистецьких програм Львівського обласного радіо.

Авторка понад 800 науково-популярних радіо програм, присвячених подіям сучасного мистецтва та екскурсам в історію мистецтва та ніж 500 науково-популярних публікацій з сучасного мистецтва, архітектури та дизайну (журнали «Салон», «Архідея», «Об'єкт», «Декор», «Міжнародний туризм», «Welcome to Ukraine», «City Life», «Ї», «Art Ukraine»).

Фото: Юлія Хомчин / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3891
Читайте також
03.06.2019 15:22
«Детектор медіа»
4 106
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду