Правозахисники заявили про бездіяльність поліції в розслідуванні нападу на «Укрінформ»

Правозахисники заявили про бездіяльність поліції в розслідуванні нападу на «Укрінформ»

9 Серпня 2019
1987

Правозахисники заявили про бездіяльність поліції в розслідуванні нападу на «Укрінформ»

1987
Коаліція на захист громадянського суспільства закликала Міністерство внутрішніх справ України та Національну поліцію забезпечити проведення швидкого ефективного розслідування нападу під час пресконференції в будівлі інформагентства «Укрінформ» та притягнути до відповідальності усіх причетних до нападу осіб.
Правозахисники заявили про бездіяльність поліції в розслідуванні нападу на «Укрінформ»
Правозахисники заявили про бездіяльність поліції в розслідуванні нападу на «Укрінформ»

Про це повідомляється на сайті Української Гельсінської спілки з прав людини.

Правозахисники також вимагають у Міністерства юстиції України вжити передбачених законом заходів щодо перевірки відповідності діяльності громадської організації «Традиція і порядок» Конституції та законам України.

«Злочин кваліфіковано як хуліганство, незважаючи на факт побиття кількох журналістів, один з яких отримав численні травми. Поліція продовжує, не призначати необхідних заходів для встановлення осіб нападників та їх затримання, навіть з урахуванням того факту, що вони ідентифікували себе особами, належними до представників вищезгаданої громадської організації», – йдеться в повідомленні.

У заяві Коаліція також зазначається, атаки проти журналістів та громадських активістів є абсолютно неприпустимими для демократичного суспільства та мають бути ефективно розслідуванні.

«Ми, учасники Коаліції на захист громадянського суспільства, вважаємо ганебним факт бездіяльності органів правопорядку, які досі не змогли встановити осіб нападників та розпочати ефективне розслідування. Більшість нападників змогли вільно покинути місце злочину, незважаючи на присутність правоохоронців. Було затримано лише двох представників організації "Традиція і порядок", які згодом теж були відпущені на свободу», – йдеться в заяві.

Нагадаємо, 30 липня до одного із залів пресцентру Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ», де проходила пресконференція щодо виборів в окрузі №50 на Донбасі, увірвалися чоловіки у футболках з написом «Традиція і порядок». Вони, зокрема, вибили двері, зламали акустичну конференцсистему, вирвали 5 мікрофонів, обірвали жалюзі.

Внаслідок нападу постраждало троє співробітників «Укрінформу». В одного з постраждалих лікарі зафіксували травму ока і численні забої тіла.

В «Укрінформі» повідомили, що пресзала не працюватиме до відновлення пошкодженого обладнання і проведення ремонту.

Поліція Києва відкрила провадження за фактом нападу на працівника «Укрінформу». Відомості про нанесення тілесних ушкоджень внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, правопрошення кваліфіковано за ст. 125 ККУ (умисне легке тілесне ушкодження).

31 липня Поліція порушила кримінальне провадження за фактом нападу під час пресконференції в будівлі інформагентства «Укрінформ». Подію кваліфікували як хуліганство.

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1987
Читайте також
02.08.2019 11:56
Владислав Обух, Мирослав Ліскович, Юлія Горбань, Олександр Волинський, «Укрінформ»
1 507
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду