У Афганістані підірвали автобус з журналістами, є поранені

У Афганістані підірвали автобус з журналістами, є поранені

5 Серпня 2019
1370

У Афганістані підірвали автобус з журналістами, є поранені

1370
У результаті вибуху постраждали двоє працівників телемережі.
У Афганістані підірвали автобус з журналістами, є поранені
У Афганістані підірвали автобус з журналістами, є поранені

У Кабулі (Афганістан) 4 серпня внаслідок вибуху мікроавтобуса, що перевозив працівників приватної Хуршідської теле- і радіомережі, загинуло двоє людей та троє отримали поранення.

Про це повідомляє Афганський журналістський центр (AFJC).

Прессекретар Міністерства внутрішніх справ країни Нусрат Рахімі (Nusrat Rahimi) повідомив, що 4 серпня мікроавтобус близько 17:30 був підірваний за допомогою магнітного вибухового пристрою. Зазначається, що вибух стався в годину пік, коли автобус розвозив працівників мережі додому.

У результаті інциденту загинули перехожий та водій іншого транспортного засобу. Керівник Хуршідської медіа-мережі Мохаммад Рафі Седікі (Mohammad Rafi Sediqi) додав, що водій мікроавтобуса і ведучий на радіо Хуршид Асадуллах Ехлас (Asadullah Ekhlas) були важко поранені.

Жодна група не взяла на себе відповідальність за напад.

«Страшна реальність полягає в тому, що після недавньої погрози талібів ми очікуємо більше подібних нападів на журналістів та ЗМІ в Афганістані», – зазначив виконавчий директор AFJC Ахмед Курайші (Ahmad Quraishi).

Таліби наприкінці червня заявили, що «афганські ЗМІ будуть під загрозою, якщо не припинять трансляцію новини, які вони називають урядовою пропагандою проти групи».

Згідно з дослідженнями AFJC, у 2019 році в Афганістані вбито шість журналістів та працівників ЗМІ.

Фото: AFJC

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1370
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду