У Херсоні представник ЗМІ намагався винести бюлетень за межі дільниці

У Херсоні представник ЗМІ намагався винести бюлетень за межі дільниці

21 Липня 2019
1474

У Херсоні представник ЗМІ намагався винести бюлетень за межі дільниці

1474
На виборчій дільниці № 650783 чоловік сховав один з бюлетенів до кишені, але це помітили члени комісії та спостерігачі. На дільниці він зареєструвався як представник ЗМІ.
У Херсоні представник ЗМІ намагався винести бюлетень за межі дільниці
У Херсоні представник ЗМІ намагався винести бюлетень за межі дільниці

Про це повідомляє «Опора».

Повідомляється, що громадянин зареєструвався діьниці о 7:15 як представник ЗМІ «Правовий контроль України». Після початку голосування він взяв два бюлетені і пішов до кабінки, оскільки як виборець мав голосувати на цій дільниці.

«Бюлетень з кандидатами в народні депутати по одномандатним виборчим округам він не кинув в скриньку для голосування, а поклав в ліву кишеню й пішов у напрямку до виходу. Його зупинили члени ДВК, зробили зауваження. Громадянин пояснив це тим, що він не хоче голосувати за мажоритарників і не знає, що не можна забирати бюлетень із собою. В супроводі представника ДВК громадянин кинув бюлетень в урну», – передає спостерігач «Опори».

На місце подї прибула поліція для складання протоколу. Відділ комунікації поліції Херсонської області повідомив, що попередньо правопорушення кваліфікували за ч.1 ст.158-1 Кримінального кодексу України «Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз». Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу в сумі від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років.

У виданні «Правовий контроль України» заявили, що чоловік, який намагався винести бюлетень, - це позаштатний кореспондент газети.

«Хочемо зазначити, що редакція не несе відповідальність за особисті неправомірні дії громадян, які стали спецкореспондентами нашої редакції на громадських засадах. Редакія уповноважувала своїх представників діяти в рамках виключно редакційного завдання», - пояснили у виданні.

Нагадаємо, станом на 12:00 21 липня до органів поліції надійшло 606 заяв та повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1474
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду