detector.media
21.07.2019 16:12
У Херсоні представник ЗМІ намагався винести бюлетень за межі дільниці
У Херсоні представник ЗМІ намагався винести бюлетень за межі дільниці
На виборчій дільниці № 650783 чоловік сховав один з бюлетенів до кишені, але це помітили члени комісії та спостерігачі. На дільниці він зареєструвався як представник ЗМІ.

Про це повідомляє «Опора».

Повідомляється, що громадянин зареєструвався діьниці о 7:15 як представник ЗМІ «Правовий контроль України». Після початку голосування він взяв два бюлетені і пішов до кабінки, оскільки як виборець мав голосувати на цій дільниці.

«Бюлетень з кандидатами в народні депутати по одномандатним виборчим округам він не кинув в скриньку для голосування, а поклав в ліву кишеню й пішов у напрямку до виходу. Його зупинили члени ДВК, зробили зауваження. Громадянин пояснив це тим, що він не хоче голосувати за мажоритарників і не знає, що не можна забирати бюлетень із собою. В супроводі представника ДВК громадянин кинув бюлетень в урну», – передає спостерігач «Опори».

На місце подї прибула поліція для складання протоколу. Відділ комунікації поліції Херсонської області повідомив, що попередньо правопорушення кваліфікували за ч.1 ст.158-1 Кримінального кодексу України «Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз». Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу в сумі від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років.

У виданні «Правовий контроль України» заявили, що чоловік, який намагався винести бюлетень, - це позаштатний кореспондент газети.

«Хочемо зазначити, що редакція не несе відповідальність за особисті неправомірні дії громадян, які стали спецкореспондентами нашої редакції на громадських засадах. Редакія уповноважувала своїх представників діяти в рамках виключно редакційного завдання», - пояснили у виданні.

Нагадаємо, станом на 12:00 21 липня до органів поліції надійшло 606 заяв та повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY