Зеленського закликають відновити міжвідомчу групу з безпеки журналістів

Зеленського закликають відновити міжвідомчу групу з безпеки журналістів

20 Червня 2019
1488

Зеленського закликають відновити міжвідомчу групу з безпеки журналістів

1488
Виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк та голова Центру прав людини Zmina Тетяна Печончик закликали президента України Володимира Зеленського знову створити міжвідомчу робочу групу при президенті з безпеки журналістів.
Зеленського закликають відновити міжвідомчу групу з безпеки журналістів
Зеленського закликають відновити міжвідомчу групу з безпеки журналістів

Про це вони заявили, реагуючи на смерть черкаського журналіста Вадима Комарова, на якого 4 травня було скоєно напад, після чого він перебував у комі та помер у ніч на 20 червня.

«Ми закликаємо Володимира Зеленського відновити роботу міжвідомчої групи з розслідування злочинів проти журналістів, яка раніше була створена при Адміністрації Президента», - написала Тетяна Печончик у Facebook.

Виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк на прес-конференції 20 червня теж закликала президента Володимира Зеленського «створити міжвідомчу робочу групу при президентській адміністрації, куди б увійшли представники правоохоронних органів, громадських організацій, журналістської спільноти, правозахисники – щоб обговорювати кейси, вимагати розслідувань, отримувати інформацію, щоб правоохоронні органи були підзвітні».

Вона нагадала, що до кінця 2017 року така робоча група працювала при Адміністрації президента Петра Порошенка, але у 2018 році фактично припинила роботу.

Голова ГО «Детектор медіа» Наталія Лигачова підтримує заклик до Володимира Зеленського відновити міжвідомчу робочу групу. За її словами, під час неофіційного спілкування з представниками нової Адміністрації президента вже неодноразово говорила про доцільність такої міжвідомчої групи.

Нагадаємо, 4 травня на черкаського журналіста, активіста і блогера Вадима Комарова було скоєно напад, у результаті якого він упав у кому. Поліція спершу розслідувала напад на нього за статтею «Умисне тяжке тілесне ушкодження», а згодом перекваліфікувала кримінальне провадження на статтю «Замах на умисне вбивство».

У ніч на 20 червня Вадим Комаров помер. Поліція перекваліфікувала кримінальне провадження на статтю «Умисне вбивство».

Черкаські ЗМІ зазначали, що Вадим Комаров у своїх публікаціях не раз порушував гострі теми. Один із найбільш гучних матеріалів перед нападом – про обставини п'яного бунту в Черкаській колонії №62. Серед інших тем публікацій Комарова – розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво, корупція у Черкаській міськраді. У 2016 році журналіста намагалися застрелити.

Фото: прес-служба Адміністрації президента

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1488
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду