detector.media
20.06.2019 14:58
Зеленського закликають відновити міжвідомчу групу з безпеки журналістів
Зеленського закликають відновити міжвідомчу групу з безпеки журналістів
Виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк та голова Центру прав людини Zmina Тетяна Печончик закликали президента України Володимира Зеленського знову створити міжвідомчу робочу групу при президенті з безпеки журналістів.

Про це вони заявили, реагуючи на смерть черкаського журналіста Вадима Комарова, на якого 4 травня було скоєно напад, після чого він перебував у комі та помер у ніч на 20 червня.

«Ми закликаємо Володимира Зеленського відновити роботу міжвідомчої групи з розслідування злочинів проти журналістів, яка раніше була створена при Адміністрації Президента», - написала Тетяна Печончик у Facebook.

Виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк на прес-конференції 20 червня теж закликала президента Володимира Зеленського «створити міжвідомчу робочу групу при президентській адміністрації, куди б увійшли представники правоохоронних органів, громадських організацій, журналістської спільноти, правозахисники – щоб обговорювати кейси, вимагати розслідувань, отримувати інформацію, щоб правоохоронні органи були підзвітні».

Вона нагадала, що до кінця 2017 року така робоча група працювала при Адміністрації президента Петра Порошенка, але у 2018 році фактично припинила роботу.

Голова ГО «Детектор медіа» Наталія Лигачова підтримує заклик до Володимира Зеленського відновити міжвідомчу робочу групу. За її словами, під час неофіційного спілкування з представниками нової Адміністрації президента вже неодноразово говорила про доцільність такої міжвідомчої групи.

Нагадаємо, 4 травня на черкаського журналіста, активіста і блогера Вадима Комарова було скоєно напад, у результаті якого він упав у кому. Поліція спершу розслідувала напад на нього за статтею «Умисне тяжке тілесне ушкодження», а згодом перекваліфікувала кримінальне провадження на статтю «Замах на умисне вбивство».

У ніч на 20 червня Вадим Комаров помер. Поліція перекваліфікувала кримінальне провадження на статтю «Умисне вбивство».

Черкаські ЗМІ зазначали, що Вадим Комаров у своїх публікаціях не раз порушував гострі теми. Один із найбільш гучних матеріалів перед нападом – про обставини п'яного бунту в Черкаській колонії №62. Серед інших тем публікацій Комарова – розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво, корупція у Черкаській міськраді. У 2016 році журналіста намагалися застрелити.

Фото: прес-служба Адміністрації президента

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY