У CPJ розповіли про суди в справах журналістів у Туреччині

У CPJ розповіли про суди в справах журналістів у Туреччині

14 Червня 2019
918

У CPJ розповіли про суди в справах журналістів у Туреччині

918
Комітет захисту журналістів 13 червня повідомив про суди в справах журналістів у Туреччині.
У CPJ розповіли про суди в справах журналістів у Туреччині
У CPJ розповіли про суди в справах журналістів у Туреччині

Про це повідомляється на сайті CPJ.

Зокрема, зазначається, що 13 червня вступив в силу вирок оглядача газети Yeniçağ Явуза Селіма Демірага, якого засудили майже до року в’язниці за «образи президента».

Водночас суд випустив з в’язниці під домашній арешт двох журналістів агентства новин ETHA Пінара Гайіпа та Семіха Шахіна, яких звинувачують у тероризмі.  

За даними CPJ, чотири підозрюваних у причетності до збройного нападу на місцевого журналіста Хакана Денізлі були заарештовані до 7 червня.

Крім того, суд Анкари 11 червня відхилив справу про відшкодування збитків, подану проти колишнього оглядача Cumhuriyet Чігдема Токера.

Журналіст Айше Дюзкан, який був ув'язнений за свою участь в акції солідарності з щоденною газетою Özgür Gündem, був звільнений з в'язниці 11 червня.

Нагадаємо, у Туреччині 10 травня кілька людей з бейсбольними бітами напали на журналіста Явуза Селіма Демірага, який критикував президента країни Реджепа Таїпа Ердогана. Оглядача доставили в лікарню з травмами голови і тілесними ушкодженнями, стан його оцінюють як стабільний.

Фото: CPJ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
918
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду