У Румунії журналістка-розслідувачка Діана Онсьойю повідомила про анонімні погрози

У Румунії журналістка-розслідувачка Діана Онсьойю повідомила про анонімні погрози

14 Червня 2019
1084

У Румунії журналістка-розслідувачка Діана Онсьойю повідомила про анонімні погрози

1084
Журналістка-розслідувачка Діана Онсьойю, яка працює у виданнях «Să fie lumină» та «Dela0.ro», повідомила, що 11 червня отримала анонімний дзвінок з погрозами вбивством.
У Румунії журналістка-розслідувачка Діана Онсьойю повідомила про анонімні погрози
У Румунії журналістка-розслідувачка Діана Онсьойю повідомила про анонімні погрози

Про це повідомляє Комітет захисту журналістів.

Зазначається, що журналістці погрожували вбивством, якщо вона «продовжить писати про Румунську Православну Церкву». Пані Онсьойю подала скаргу до поліції Бухаресту в зв’язку з цією подією. У інтерв'ю румунському виданню «Радіо Свобода» журналістка розповіла, що ця загроза, ймовірно, пов'язана з її розслідуванням про педофілію та інші зловживання в семінарії в місті Хуші.

Прес-секретар Румунської православної церкви Василе Будеску, своє чергою, відкинув будь-яку зв’язок із цими погрозами і висловив сподівання, що «злочинця буде ідентифіковано».

Комітет захисту журналістів закликав румунську владу оперативно і ретельно розслідувати цей інцидент та гарантувати безпеку Діані Онсьойю.

«Журналісти, які розповідають про справи, що становлять суспільний інтерес, повинні мати можливість працювати вільно без залякувань і загроз», – заявив координатор програми CPJ Європи та Центральної Азії в Нью-Йорку.

Нагадаємо, 18 квітня у Північній Ірландії під час нічних протестів у місті Лондондеррі застрелили 29-річну редакторку новинного сайту Mediagazer Ліру МакКі.

Згодом поліція повідомила, що двоє чоловіків віком 18 і 19 років були заарештовані відповідно до закону про тероризм. Однак пізніше стало відомом, що їх відпустили. 

Крім того, поліція 23 квітня повідомила, що за закону про тероризм затримала жінку в зв'язку із вбивством редакторки новинного сайту Mediagazer Ліри МакКі, яку застрелили під час протестів.

Дисидентська організація «Нова Ірландська республіканська армія» 22 квітня взяла на себе відповідальність за вбивство Ліри МакКі.Представниця Соціал-демократичної і лейбористської партії Північної Ірландії Долорес Келлі розкритикувала відповідні вибачення. Вона закликала організацію «припинити свою збройну кампанію» та «переслідувати свої цілі демократичним шляхом». За її словами, вина за смерть журналістки лежить на «особі, яка натиснула на курок, й тих, хто відправив її на вулицю».

Вона висвітлювала вплив десятків років насильства у Північній Ірландії. У 2018 році її називали майбутньою зіркою розслідувальної журналістики. У останньому дописі в Twitter вона назвала протистояння між поліцією і учасниками акції протесту «повним божевіллям».

Як відомо, Північна Ірландія входить до складу Великої Британії. Проти цього виступають місцеві республіканці: вони вчиняють заворушення у річницю підписання Белфастської угоди (1998) про припинення вогню між тими, хто хоче приєднатися до решти Ірландії, та їхніми опонентами.

Фото: Комітет захисту журналістів

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1084
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду