detector.media
14.06.2019 14:10
У CPJ розповіли про суди в справах журналістів у Туреччині
У CPJ розповіли про суди в справах журналістів у Туреччині
Комітет захисту журналістів 13 червня повідомив про суди в справах журналістів у Туреччині.

Про це повідомляється на сайті CPJ.

Зокрема, зазначається, що 13 червня вступив в силу вирок оглядача газети Yeniçağ Явуза Селіма Демірага, якого засудили майже до року в’язниці за «образи президента».

Водночас суд випустив з в’язниці під домашній арешт двох журналістів агентства новин ETHA Пінара Гайіпа та Семіха Шахіна, яких звинувачують у тероризмі.  

За даними CPJ, чотири підозрюваних у причетності до збройного нападу на місцевого журналіста Хакана Денізлі були заарештовані до 7 червня.

Крім того, суд Анкари 11 червня відхилив справу про відшкодування збитків, подану проти колишнього оглядача Cumhuriyet Чігдема Токера.

Журналіст Айше Дюзкан, який був ув'язнений за свою участь в акції солідарності з щоденною газетою Özgür Gündem, був звільнений з в'язниці 11 червня.

Нагадаємо, у Туреччині 10 травня кілька людей з бейсбольними бітами напали на журналіста Явуза Селіма Демірага, який критикував президента країни Реджепа Таїпа Ердогана. Оглядача доставили в лікарню з травмами голови і тілесними ушкодженнями, стан його оцінюють як стабільний.

Фото: CPJ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY