У Москві розгромили редакцію видання «Сноб»

У Москві розгромили редакцію видання «Сноб»

10 Червня 2019
2443

У Москві розгромили редакцію видання «Сноб»

2443
У Москві в ніч на 10 червня невідомий розгромив редакцію видання «Сноб».
У Москві розгромили редакцію видання «Сноб»
У Москві розгромили редакцію видання «Сноб»

Про це повідомила головна редакторка видання Ксенія Чудінова в Telegram-каналі.

«Сьогодні в офіс проекту "Сноб" вліз невідомий і повністю розгромив редакцію. Мотиви цієї людини нам невідомі, в офіс потрапити не можемо з 9 ранку, оскільки там зараз працює криміналіст», – розповіла вона.  

Пані Чудінова додала, що наразі збитки вони оцінити не можуть. Крім того, за її словами, п'ятеро працівників «Сноба» тимчасово працюватимуть в офісі телеканалу «Дождь».

Як писав ДМ, журналіста Івана Голунова затримали у Москві 6 червня. Йому висунули звинувачення за ч. 4 ст. 228.1 і ч. 3 ст. 30 КК РФ (замах на збут наркотиків у великих розмірах). Покарання за такий злочин - від 10 до 20 років позбавлення волі.

Сторона обвинувачення заявляє, що Голунов у невстановлений час у невстановленому місці начебто купив у невстановленої особи кокаїн і мефедрон для подальшого перепродажу. Журналіст наполягає, що наркотики йому підкинули поліцейські. На суді він сказав, що пов'язує кримінальну справу зі своєю професійною діяльністю - зокрема з розслідуванням похоронного бізнесу - і що раніше отримував погрози. 

8 червня у Москві суд відправив кореспондента Івана Голунова під домашній арешт на два місяці. Захист журналіста Івана Голунова збирається подати скаргу до Європейського суду з прав людини на дії слідства після його затримання.

Фото: Сноб 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2443
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду