Зеленський пропонував Севгіль Мусаєвій стати речницею, коли тривав конкурс на цю посаду – ЗМІ

Зеленський пропонував Севгіль Мусаєвій стати речницею, коли тривав конкурс на цю посаду – ЗМІ

5 Червня 2019
6904

Зеленський пропонував Севгіль Мусаєвій стати речницею, коли тривав конкурс на цю посаду – ЗМІ

6904
Президент Володимир Зеленський пропонував головній редакторці «Української правди» Севгіль Мусаєвій стати його прес-секретаркою, коли тривав конкурс на цю посаду. Журналістка цю інформацію не підтвердила і не спростувала.
Зеленський пропонував Севгіль Мусаєвій стати речницею, коли тривав конкурс на цю посаду – ЗМІ
Зеленський пропонував Севгіль Мусаєвій стати речницею, коли тривав конкурс на цю посаду – ЗМІ

Про це повідомляє theБабель з посиланням на джерела.

«Пропозицію про роботу Зеленський зробив особисто телефоном. Мусаєва від посади відмовилася», – йдеться в повідомленні.

За даними ЗМІ, пропозицію про роботу Володимир Зеленський зробив за кілька тижнів після початку публічного конкурсу – 15 травня. Зазначається, що до цього моменту претенденти встигли пройти кілька етапів відбору, однак пані Мусаєва участі в конкурсі не брала.   

У коментарі «Детектора медіа» Севгіль Мусаєвій заявила, що вона вже все сказала theБабелю, тому «більше говорити не вважає правильним».

Крім того, прес-секретарка глави держави Юлія Мендель відповіла theБабелю, що «це (питання щодо Севгіль Мусаєвої, – ДМ) не є зараз пріоритетом для Володимира», а вона як представник комунікації має право визначатися «з рівнем етичності тих питань, які повинна ставити президенту». Водночас це запитання вона пообіцяла «внести до списку».  

Пані Мендель також порадила звернутися до Ірини Побєдоносцевої, відповідальної за департамент інформаційної політики, яка пообіцяла з'ясувати це питання. Ірина Побєдоносцева припустила, що журналістці могли запропонувати взяти участь у відборі на загальних підставах, якщо розмова з пані Мусаєвою дійсно була. Видання theБабель надіслало офіційний запит в Адміністрацію президента, наразі відповіді вони не отримали.

Нагадаємо, 3 червня президент України Володимир Зеленський призначив своїм прес-секретарем Юлію Мендель. Вона працювала журналістом на телеканалах ICTV, Espreso.TV, «112 Україна» та «Інтер». Стала першою українською журналісткою, яка виграла програму Світового інституту преси (World Press Institute). Була представником The New York Times в Україні. Також співпрацювала з низкою таких іноземних видань та телеканалів, як Politico Europe, VICE News, CNBC, New Eastern Europe, World Affairs Journal, Spiegel Online. Була консультантом з комунікацій у Світовому банку. Стажувалася за кордоном у рамках програми Солідарності імені Леха Валенси, програми THREAD у Єльському університеті, закінчила Варшавську євроатлантичну академію (WEASA).

Юлія Мендель також заявила, що журналісти можуть очікувати «на часте спілкування та брифінги» щодо діяльності глави держави.
Телекомпанія CNN розповіла, що газета The New York Times допустила конфлікт інтересів, надрукувавши низку статей Юлії Мендель у період, коли вона вже подала заявку на участь в конкурсі на посаду прес-секретаря новообраного президента України Володимира Зеленського.
Фото: «Радіо Свобода»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6904
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду