Суд на два місяці продовжив домашній арешт блогера Муравицького

Суд на два місяці продовжив домашній арешт блогера Муравицького

23 Квітня 2019
1323

Суд на два місяці продовжив домашній арешт блогера Муравицького

1323
Корольовський районний суд міста Житомира на два місяці продовжив запобіжний захід Василя Муравицького, якого звинувачують у державній зраді. Він перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 20 червня 2019 року.
Суд на два місяці продовжив домашній арешт блогера Муравицького
Суд на два місяці продовжив домашній арешт блогера Муравицького

Про це 23 квітня повідомляє «Житомир.info».

Прокурор Вадим Левченко просив змінити обвинуваченому міру запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою на 60 діб без визначення розміри застави.

«На даний час, оскільки застосований домашній арешт, Муравицький може в будь-який момент залишити межі території України. В тому числі і через пункт пропуску на лінії розмежування. І зовсім немає жодного рішення суду, за яким його може прикордонник чи представник правоохоронного органу хоча б затримати, і це затримання буде законним», – пояснив прокурор.

Сторона захисту, своєю чергою, назвала це клопотання «необґрунтованим» і закликала не застосовувати щодо блогера жодних запобіжних заходів.

«Сторона обвинувачення вважає надуманим твердження щодо сталих соціальних зв’язків. Надуманим є те, що в мене є сім’я і діти? Як можливо покинути межі України без паспорту? Паспорт я здав на відповідне зберігання. Я не порушую домашній арешт, виконую всі обов’язки і з'являюся в суд за першою вимогою. Тому я вважаю, що це клопотання необґрунтоване», – наголосив Василь Муравицький.

Після заслуховування думки сторін суд вийшов до нарадчої кімнати і через кілька хвилин оголосив своє рішення.

«Суд ухвалив: продовжити обвинуваченому Муравицькому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із забороною цілодобово залишати місце свого проживання. Строк дії визначити тривалістю 60 днів. Тобто, до 20 червня 2019 року», – сказала суддя Ніна Янчук.

Наступне засідання у справі блогера відбудеться 8 травня.

Нагадаємо, блогер Муравицький обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 («Державна зрада»), ч. 2 ст. 110 («Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України»), ч. 2 ст. 161 («Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності») та ч. 1 ст. 258-3 («Участь в діяльності терористичної організації») Кримінального кодексу України.

1 серпня 2017 року видання «Житомир.info» повідомило, що у Житомирі проводяться обшуки у помешканні Василя Муравицького, колишнього місцевого блогера.Згодом слідчі Служби безпеки України оголосили йому про підозру в державній зраді. За інформацією СБУ, жиблогер із 2014 року на замовлення керівництва російських державних інформагентств створював публікації.

У вересні 2017 року справу було передано до суду. Наразі справа розглядається в суді. 10 січня суд вкотре продовжив йому цілодобовий домашній арешт на 60 діб.

25 лютого блогеру Муравицькому відмовили у відводі суддів.

У березні Корольовський районний суд міста Житомира продовжив цілодобовий домашній арешт Василя Муравицького до 3 травня 2019 року.

Фото: «Житомир.info»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1323
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду