Суд призначив підготовчого засідання в справі блогера Коцаби

Суд призначив підготовчого засідання в справі блогера Коцаби

18 Квітня 2019
2007

Суд призначив підготовчого засідання в справі блогера Коцаби

2007
Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області призначив до підготовчого судового засідання на 24 липня справу блогера Руслана Коцаби, якого знову звинувачують у держзраді і перешкоджанні діяльності Збройних Сил.
Суд призначив підготовчого засідання в справі блогера Коцаби
Суд призначив підготовчого засідання в справі блогера Коцаби

Про це повідомляє портал «Судова влада України».

«Справу призначено до підготовчого судового засідання на 10:00 24 липня 2019 року з урахуванням перебування суддів у частинах основних щорічних відпусток з 25 квітня 2019 року по 19 липня 2019 року», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на розгляд до Коломийського суду з Івано-Франківського апеляційного суду надійшов обвинувальний акт у справі блогера. Кримінальне провадження у вказаній справі розглядає колегія суддів. 

Як повідомляв «Детектор медіа», 29 травня 2018 року адвокатка Тетяна Монтян заявила, що Апеляційний суд Львівської області під час повторного розгляду справи підтвердив повернення прокуратурі обвинувального акту щодо блогера Руслана Коцаби.

У лютому 2018 року Долинський районний суд в Івано-Франківській області повернув прокурору обвинувальний акт щодо блогера Руслана Коцаби, якого знову звинувачують у держзраді і перешкоджанні діяльності Збройних Сил.

Як повідомляв «Детектор медіа», у січні 2015 року Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти блогера з Івано-Франківська Руслана Коцаби через відеозвернення до президента України, де він закликав українців відмовитися від чергової хвилі мобілізації, мотивуючи тим, що в Україні не оголошений військовий стан.

12 травня Івано-Франківський міський суд визнав місцевого блогера Руслана Коцабу винним у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України і засудив до 3 років і 6 місяців позбавлення волі. На суді Руслан Коцаба заявив, що не визнає своєї провини.

Строк відбуття покарання блогеру розрахували з дати затримання – тобто з 7 лютого 2015 року. Суд ухвалив відповідно до ст. 172 КПК України зарахувати йому строк попереднього ув’язнення з 7 лютого 2015 року до дня набрання вироком законної сили у строк відбуття покарання з розрахунку - один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

В липні 2016 року Апеляційний суд повністю виправдав Руслана Коцабу.

1 червня 2017 року Вищий спеціальний суд скасував виправдальну ухвалу Апеляційного суду Івано-Франківської області у справі блогера Руслана Коцаби, якого було засуджено до 3 років і 6 місяців позбавлення волі за перешкоджання діяльності Збройних сил України, а пізніше виправдано. 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2007
Читайте також
16.01.2023 21:36
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
13 699
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду