У справі блогера Коцаби про самовідвід заявив ще один суддя

У справі блогера Коцаби про самовідвід заявив ще один суддя

12 Жовтня 2017
1475

У справі блогера Коцаби про самовідвід заявив ще один суддя

1475
Апеляційний суд Івано-Франківської області задовольнив заяву про самовідведення головуючого судді Надії Стефанів у справі блогера Руслана Коцаби, якого звинувачують у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України
У справі блогера Коцаби про самовідвід заявив ще один суддя
У справі блогера Коцаби про самовідвід заявив ще один суддя

Про це йдеться у рішенні Апеляційного суду Івано-Франківської області, повідомляє «Укрінформ». 

«Колегія суддів дійшла висновку, що участь судді Стефанів може викликати сумнів у неупередженості суддів, а тому задовільняє її заяву про самовідведення», – йдеться в ухвалі суду.

Як повідомляє інформагентство, пані суддя Стефанів у своїй заяві зазначила, що з 2010 до 2013 року вона була слідчим суддею і видавала накази про проведення обшуків у справі пана Коцаби. Також, за повідомленням «Укрінформу», суддя стверджує, що ці негласні слідчі дії є тими обставинами, які унеможливлюють її участь у судовому процесі.

Раніше головуючий суддя Богдан Кукурудз взяв самовідвід, бо особисто знає Коцабу. Перед ним самовідвід взяв суддя Богдан Гриновецький.

Нагадаємо, у січні 2015 року Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти блогера з Івано-Франківська Руслана Коцаби за відеозвернення до Президента України, де він закликав українців відмовитися від чергової хвилі мобілізації, мотивуючи тим, що в Україні не оголошений військовий стан.

12 травня Івано-Франківський міський суд визнав місцевого блогера Руслана Коцабу винним у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України і засудив до 3 років і 6 місяців позбавлення волі. На суді Руслан Коцаба заявив, що не визнає своєї провини.

Строк відбуття покарання блогеру розрахують з дати затримання – тобто з 7 лютого 2015 року. Суд ухвалив відповідно до ст. 172 КПК України зарахувати йому строк попереднього ув’язнення з 7 лютого 2015 року до дня набрання вироком законної сили у строк відбуття покарання з розрахунку - один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

В липні 2016 року Апеляційний суд повністю виправдав івано-франківського блогера Руслана Коцабу, якого раніше міський суд Івано-Франківська визнав винним у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України і засудив до 3 років і 6 місяців позбавлення волі.

На фото - Руслан Коцаба

Фото: "Радіо Свобода"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1475
Читайте також
16.01.2023 21:36
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
13 718
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду