В Україні започаткували Премію імені Георгія Ґонґадзе в сфері журналістики

В Україні започаткували Премію імені Георгія Ґонґадзе в сфері журналістики

9 Квітня 2019
2779

В Україні започаткували Премію імені Георгія Ґонґадзе в сфері журналістики

2779
В Україні започаткували Премію імені Георгія Ґонґадзе в сфері журналістики. Премія буде присуджуватися раз на рік 21 травня – у день народження Георгія Ґонґадзе.
В Україні започаткували Премію імені Георгія Ґонґадзе в сфері журналістики
В Україні започаткували Премію імені Георгія Ґонґадзе в сфері журналістики

Про це повідомляє прес-служба громадської організації Український ПЕН.

У Києві 9 квітня відбулася прес-конференція з нагоди започаткування Премії.

Зазначається, що лауреат Премії імені Ґонґадзе визначатиметься шляхом висунення кандидатур та голосування за них членами Капітули Премії в складі дев'яти осіб, до якої мають входити члени родини Ґонґадзе, авторитетні медіаексперти, громадські діячі, інтелектуали, а також представники Українського ПЕН, Асоціації випускників Києво-Могилянської Бізнес-Школи та «Української правди». 

Перше вручення відбудеться 21 травня 2019 року, сума винагороди для лауреата складе 3 тис. дол.

«Цього року лауреата Премії обиратиме Капітула у складі: дружина Георгія, журналістка, головна редакторка і керівниця Української служби «Голосу Америки» Мирослава Ґонґадзе, президент Українського ПЕН, письменник Андрій Курков, журналістка, співзасновниця та власниця видання «Українська правда» Олена Притула,  голова Асоціації випускників Києво-Могилянської Бізнес-Школи Микола Демченко,  експерт зі стратегій, керівник експертної компанії pro.mova, член Несторівської групи, член наглядової ради Суспільного мовлення Євген Глібовицький,  журналістка, перекладачка, співзасновниця «Інституту масової інформації» Алла Лазарева,  декан Києво-Могилянської Бізнес-Школи Олександр Саврук, журналістка, письменниця, правозахисниця Лариса Денисенко, професор історії, директор Українського наукового інституту Гарвардського університету Сергій Плохій», –  йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у березні заснували щорічну Премію для журналістів і блогерів Кривого Рогу імені Володимира Гончара. Премію заснувала родина Гончарів за підтримки ГО «Об’єднання Відповідальних Громадян», одним зі співзасновників якої був покійний журналіст Володимир Гончар.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2779
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду