У Києві побили режисера «Вавілон'13»

У Києві побили режисера «Вавілон'13»

8 Квітня 2019
1713

У Києві побили режисера «Вавілон'13»

1713
У Печерському районі Києва в ніч на 7 квітня невідомий побив документаліста та режисера проекту «Вавілон'13» Юрія Грузінова.
У Києві побили режисера «Вавілон'13»
У Києві побили режисера «Вавілон'13»

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«"Я люблю рашку!" – з такими словами мені розбили обличчя на Печерську. Чекайте на слідчих, ну і тому подібне, до речі, величезний привіт – поліцейському з номером 24963», –  написав режисер.

Він також оприлюднив відео, на якому правоохоронці спочатку відмовлялися називати номери своїх значків.

За даними авторки веб-сайту «Документи» Олени Коркодим, інцидент трапився в кальянній «Брайтон Біч».

«Юрій Грузінов: Сидимо в кафе, грає російська музика. Один трек, другий, третій, поклав рюкзак на стіл, за яким ми сиділи. Підійшла офіціантка і в наказовому тоні повідомила, що я повинен прибрати зі столу рюкзак, бо це правило закладу. Я попросив показати, де це записано, мені повідомили, що це негласне правило. Я сторопів і, перераховуючи те, що вони роблять, повідомив і про те, що у них грає російська музика. І тут чувак як закричить:  "Я люблю рашку!" Я спробував запитати у нього, за що конкретно - поки ставив питання, зовсім інший чоловік з боку врізав мені з розмаху і зник»,йдеться в дописі Олени Коркодим на її сторінці в Facebook.

Вона додала, що Грузінову наклали шви.

Юрій Грузінов – один з авторів фільму «Перша сотня» про громадських активістів Революції Гідності. За цикл історико-документальних фільмів про Майдан отримав Шевченківську премію.

Поліція відкрила кримінальне провадження через побиття режисера Грузінова. Про це «Детектору медіа» повідомила прес-офіцерка Печерського районного управління поліції Києва Оксана Тищенко. Вона припустила, що в рамках справи буде призначено судово-медичну експертизу, також працівники поліції будуть вивчати камери відеонагляду і встановлять всі обставини події.

Нагадаємо, 6 березня на журналістів проекту «Схеми: корупція в деталях» напали під час зйомок у приміщенні Чабанівської селищної ради (селище Чабани, Київська область).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1713
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду