В ОБСЄ заявили, що стурбовані відмовою італійському журналісту у в'їзді в Україну

В ОБСЄ заявили, що стурбовані відмовою італійському журналісту у в'їзді в Україну

25 Березня 2019
3637
25 Березня 2019
20:57

В ОБСЄ заявили, що стурбовані відмовою італійському журналісту у в'їзді в Україну

3637
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав українську владу дозволити іноземним журналістам безперешкодно здійснювати свою професійну діяльність.
В ОБСЄ заявили, що стурбовані відмовою італійському журналісту у в'їзді в Україну
В ОБСЄ заявили, що стурбовані відмовою італійському журналісту у в'їзді в Україну

Про це повідомляється на сайті ОБСЄ.

«Я стурбований відмовою у в’їзді журналісту RAI Марку Іннаро до України», - сказав Арлем Дезір.

Повідомляється, що 24 березня Держприкордонслужба України відмовила у в’їзді в Україну базованому у Москві журналісту італійського державного телебачення RAI Марку Іннаро. Він планував висвітлювати вибори президента України та записувати інтерв'ю, зокрема, з чинним головою держави.

«Я закликаю владу утримуватися від створення перешкод, що заважають журналістам в'їжджати в країну в цей важливий час. Такі перешкоди можуть ускладнювати вільний потік інформації та перешкоджати свободі ЗМІ», - додав Дезір.

Як пише «Укрінформ», за словами самого Марка Іннаро, він прибув до України разом з російським оператором, а прикордонники відмовили у в’їзді через «недостатнє обґрунтування мети перебування». Іннаро також повідомив, що він летів висвітлювати президентські вибори, хоча відповідної акредитації в ЦВК України він не отримав.

«Факти» повідомляють з посиланням на речника Дердприкордонслужби Олега Слободяна, що італійський журналіст отримав відмову через відсутність акредитації Центрвиборчкому та антиукраїнські публікації.

«На лінії паспортного контролю було виявлено журналіста італійського концерну, але в ході співбесіди з ним прикордонники встановили, що, власне, він ще не отримав акредитації ЦВК, а тільки планує її отримати, і по-друге, що в своїх публікаціях він часто дозволяв собі антиукраїнської риторику. На той момент, на підставі отриманої інформації, прикордонники відмовили йому в перетині кордону», - зазначив він.

За словами Олега Слободяна, відмова в перетині кордону не є забороною на в'їзд в Україну.

«Рішення про перетин кордону приймалося в межах повноважень інспектора прикордонної служби. Якщо ми отримаємо додаткову інформацію, яка буде працювати на користь того, що він повинен перетнути кордон, то, звичайно, в рамках чинного законодавства ми можемо пропустити його через кордон», - додав він.

Раніше ДМ повідомляв, що в Україну не впустили акредитованого ЦВК канадського журналіста з громадянством РФ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3637
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду