detector.media
25.03.2019 20:57
В ОБСЄ заявили, що стурбовані відмовою італійському журналісту у в'їзді в Україну
В ОБСЄ заявили, що стурбовані відмовою італійському журналісту у в'їзді в Україну
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав українську владу дозволити іноземним журналістам безперешкодно здійснювати свою професійну діяльність.

Про це повідомляється на сайті ОБСЄ.

«Я стурбований відмовою у в’їзді журналісту RAI Марку Іннаро до України», - сказав Арлем Дезір.

Повідомляється, що 24 березня Держприкордонслужба України відмовила у в’їзді в Україну базованому у Москві журналісту італійського державного телебачення RAI Марку Іннаро. Він планував висвітлювати вибори президента України та записувати інтерв'ю, зокрема, з чинним головою держави.

«Я закликаю владу утримуватися від створення перешкод, що заважають журналістам в'їжджати в країну в цей важливий час. Такі перешкоди можуть ускладнювати вільний потік інформації та перешкоджати свободі ЗМІ», - додав Дезір.

Як пише «Укрінформ», за словами самого Марка Іннаро, він прибув до України разом з російським оператором, а прикордонники відмовили у в’їзді через «недостатнє обґрунтування мети перебування». Іннаро також повідомив, що він летів висвітлювати президентські вибори, хоча відповідної акредитації в ЦВК України він не отримав.

«Факти» повідомляють з посиланням на речника Дердприкордонслужби Олега Слободяна, що італійський журналіст отримав відмову через відсутність акредитації Центрвиборчкому та антиукраїнські публікації.

«На лінії паспортного контролю було виявлено журналіста італійського концерну, але в ході співбесіди з ним прикордонники встановили, що, власне, він ще не отримав акредитації ЦВК, а тільки планує її отримати, і по-друге, що в своїх публікаціях він часто дозволяв собі антиукраїнської риторику. На той момент, на підставі отриманої інформації, прикордонники відмовили йому в перетині кордону», - зазначив він.

За словами Олега Слободяна, відмова в перетині кордону не є забороною на в'їзд в Україну.

«Рішення про перетин кордону приймалося в межах повноважень інспектора прикордонної служби. Якщо ми отримаємо додаткову інформацію, яка буде працювати на користь того, що він повинен перетнути кордон, то, звичайно, в рамках чинного законодавства ми можемо пропустити його через кордон», - додав він.

Раніше ДМ повідомляв, що в Україну не впустили акредитованого ЦВК канадського журналіста з громадянством РФ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY