Іван Колпаков повернувся на посаду головного редактора «Медузы»

Іван Колпаков повернувся на посаду головного редактора «Медузы»

11 Березня 2019
1444
11 Березня 2019
18:19

Іван Колпаков повернувся на посаду головного редактора «Медузы»

1444
11 березня 2019 року головним редактором «Медузы» призначено Івана Колпакова. Тетяна Єршова, яка виконувала обов'язки головного редактора, стане редакційним директором.
Іван Колпаков повернувся на посаду головного редактора «Медузы»
Іван Колпаков повернувся на посаду головного редактора «Медузы»

Про це йдеться у зверненні генеральної директорки видання Галини Тимченко до читачів, розміщеному на сайті «Медузы».

«Рішення про відновлення Колпакова на посаді головного редактора було прийнято мною. Іван з самого початку був ідеологом і лідером видання, ми разом зробили одне з найбільш популярних ЗМІ в Росії. Я не знаю іншого професіонала, який міг би краще впоратися з новими завданнями і викликами. Повернення Івана Колпакова підтримують керівники всіх підрозділів "Медузы", в першу чергу Тетяна Єршова і заступники головного редактора Дмитро Томілов і Султан Сулейманов. Редакція  "Медузы" не сумнівається в його професійних якостях. Кандидатуру Івана підтримують і члени нової ради директорів, перше засідання якої відбудеться наприкінці березня 2019 року», - йдеться в повідомленні.

Щодо конфлікта зі звинуваченнями у домаганнях, через який Колпаков звільнився у 2018 році, Галина Тимченко зазначила, що у виданні розробляють правила і процедури, як будуть діяти в майбутньому у таких випадках.

«Я вважаю те, що трапилось, важким досвідом, але одночасно і серйозним уроком на майбутнє. Я глибоко шкодую про те, що сталося. Розумію, що рішення конфліктів повинно бути системним, ми розробляємо правила і процедури, відповідно до яких будемо діяти. Впевнена, що ми зможемо уникнути повторення подібних інцидентів», - додала вона.

Нагадаємо, 9 листопада 2018 року засновник та головний редактор російського видання «Медуза» Іван Колпаков повідомив редакції, що йде у відставку. Видання повідомило, що його відставка пов’язана зі звинуваченнями, які висунула проти нього дружина одного із співробітників «Медузы».

Детальніше про ситуацію навколо пана Колпакова можна прочитати в матеріалі «Детектора медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1444
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду