detector.media
06.03.2019 17:10
Суд продовжив домашній арешт блогера Муравицького ще на три місяці
Суд продовжив домашній арешт блогера Муравицького ще на три місяці
Корольовський районний суд міста Житомира продовжив цілодобовий домашній арешт Василя Муравицького до 3 травня 2019 року.

Про це повідомляє «Укрінформ». 

У коментарі виданню консультантка Корольовського районного суду міста Житомира Марина Шведюк розповіла, що суд у Житомирі продовжив до 3 травня цілодобовий домашній арешт підозрюваному у державній зраді Василю Муравицькому.

«Суд постановив продовжити запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із забороною цілодобово залишати місце свого проживання. Термін дії домашнього арешту щодо обвинуваченого визначений тривалістю 60 днів, тобто до 3 травня 2019 року», – сказала вона.

Нагадаємо, блогер Муравицький обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 («Державна зрада»), ч. 2 ст. 110 («Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України»), ч. 2 ст. 161 («Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності») та ч. 1 ст. 258-3 («Участь в діяльності терористичної організації») Кримінального кодексу України.

1 серпня 2017 року видання «Житомир.info» повідомило, що у Житомирі проводяться обшуки у помешканні Василя Муравицького, колишнього місцевого блогера.Згодом слідчі Служби безпеки України оголосили йому про підозру в державній зраді. За інформацією СБУ, жиблогер із 2014 року на замовлення керівництва російських державних інформагентств створював публікації.

У вересні 2017 року справу було передано до суду. Наразі справа розглядається в суді. 10 січня суд вкотре продовжив йому цілодобовий домашній арешт на 60 діб.

25 лютого блогеру Муравицькому відмовили у відводі суддів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY