«Стоп корупції» виключено з Глобальної мережі журналістів розслідувачів GIJN

«Стоп корупції» виключено з Глобальної мережі журналістів розслідувачів GIJN

6 Березня 2019
6482

«Стоп корупції» виключено з Глобальної мережі журналістів розслідувачів GIJN

6482
Українську громадську організацію «Стоп корупції», яка випускає однойменний проект журналістських розслідувань, виключено з Глобальної мережі журналістів розслідувачів GIJN через непрофесіоналізм і конфлікт інтересів.
«Стоп корупції» виключено з Глобальної мережі журналістів розслідувачів GIJN
«Стоп корупції» виключено з Глобальної мережі журналістів розслідувачів GIJN

Про це повідомив «Детектору медіа» Дейв Каплан, виконавчий директор GIJN.

Це перший випадок в історії глобального об’єднання, що охоплює 177 організацій у 76 країнах світу. Рішення про виключення «Стоп корупції» підтверджено двічі.

«18 вересня (2018 року. — ДМ) рада GIJN одноголосно проголосувала за виключення з її складу “Стоп корупції”. Рада вважала, що група занадто залучена до політичної активності, а також були тривожні твердження про відсутність журналістського професіоналізму та про конфліктів інтересів. “Стоп корупції” звернулися з апеляцією на рішення ради, і відбулося слухання з комітетом ради директорів GIJN. Наступне голосування повного правління, яке відбулося 15 лютого 2019 року, одностайно підтвердило рішення про виключення групи. “Стоп корупції” більше не є членом GIJN», — повідомив «Детектору медіа» Дейв Каплан, виконавчий директор GIJN.

Наразі «Стоп корупції» підтримується низкою інших міжнародних організацій. Також на сайті «Стоп корупції» й досі зазначено про членство організації у Глобальній мережі журналістів-розслідувачів GIJN (Global Investigative Journalism Network), хоча це вже не відповідає дійсності.

«Детектор медіа» звертався по коментарі до проекту «Стоп корупції», його координаторів Романа Бочкали й Тараса Лилика, але не отримав відповідей.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6482
Читайте також
06.03.2019 15:00
Олександр Курбатов
для «Детектора медіа»
23 229
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Коля
1837 дн. тому
Даже удивительно что справедливость существует. Стоп кор " антикоррупционеры" которые берут деньги у коррупционеров и делают заказные сюжеты. Но делают все это так тупо, что даже не интересно
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду