Глобальна мережа розслідувачів GIJN відкрила українську редакцію

Глобальна мережа розслідувачів GIJN відкрила українську редакцію

8 Лютого 2023
2135
8 Лютого 2023
20:50

Глобальна мережа розслідувачів GIJN відкрила українську редакцію

2135
Невдовзі вона публікуватиме новини, події та добірки інструментів для журналістів-розслідувачів.
Глобальна мережа розслідувачів GIJN відкрила українську редакцію
Глобальна мережа розслідувачів GIJN відкрила українську редакцію

Глобальна мережа журналістів-розслідувачів GIJN анонсувала відкриття україномовної редакції. Про це повідомила пресслужба GIJN. 

«Цим кроком GIJN хоче продемонструвати підтримку нашим відважним українським колегам, публікуючи для них поради та путівники з журналістики даних та розслідувальної журналістики рідною мовою», — розповіла представниця мережі Ольга Сіманович.

Редакція поширюватиме новини, події, а також добірки інструментів та порад для журналістів-розслідувачів. Сіманович зазначила, що команда наразі розробляє програми вебінарів та посібник з розслідування воєнних злочинів.

Переклади коротких порадників із методами та інструментами розслідування війни вже можна побачити на сайті. 

GIJN — це міжнародний центр для розслідувачів усього світу. До міжнародної асоціації некомерційних журналістських організацій входять 244 розслідувальних центри із 90 країн. Десять із них працюють в Україні. Наразі команда GIJN працює у 24 країнах чотирнадцятьма мовами. Мережа надає журналістам-розслідувачам необхідні інструменти та організовує навчання для боротьби зі зловживаннями владою та непідзвітністю.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Німеччині запустили україномовне онлайн-медіа «Амаль Берлін Україна». Новинна платформа публікує матеріали на дарі/фарсі, арабською та українською. На ній працюють понад 20 журналістів із Сирії, Афганістану, Ірану та України, які залишили свої країни через війни. 

Фото: GIJN

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2135
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду