«Інтерфакс-Україна» скасував конференцію про Катерину Гандзюк, яка викликала обурення в соцмережах

«Інтерфакс-Україна» скасував конференцію про Катерину Гандзюк, яка викликала обурення в соцмережах

6 Березня 2019
2651

«Інтерфакс-Україна» скасував конференцію про Катерину Гандзюк, яка викликала обурення в соцмережах

2651
Інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна» скасувало заплановану на сьогодні, 6 березня, прес-конференцію «Херсонці про Катерину Гандзюк» після того, як анонс викликав обурення громадських активістів.
«Інтерфакс-Україна» скасував конференцію про Катерину Гандзюк, яка викликала обурення в соцмережах
«Інтерфакс-Україна» скасував конференцію про Катерину Гандзюк, яка викликала обурення в соцмережах

Про це «Детектору медіа» повідомив генеральний директор «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко.

У прес-конференції мали взяти участь Римма Бондаренко та Олександр Тарасов, які, за словами громадських активість, мали на меті дискредитувати вбиту херсонську активістку Катерину Гандзюк

Так, Ольга Худецька на своїй Фейсбук-сторінці висловила обурення на адресу «Інтерфакс-Україна». «Катю убили і відповісти вона не зможе. Вам взагалі це ок - випускати в своїх стінах пресуху, де на камеру відпрацьовуватимуть два організми, поливаючи брудом загиблу людину, яка навіть права на відповідь не матиме?», – написала вона.

Після обговорень в мережі анонс прес-конференції з сайту «Інтерфакс-Україна» було видалено. 

Керівник агентства «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко в коментарі «Детектору медіа» пояснив, що вчора, коли було анонсовано прес-конференцію, його не було в місті. Він також зазначив, що нічого не знав про учасників прес-конференції, як і його працівники, які погодили надання зали, доки в соцмережах не почалося обговорення цієї ситуації.  

«Це дуже серйозна та емоційно важка тема для знайомих Катерини Гандзюк та для суспільства в цілому. Мені не хочеться навіть опосередковано, через надання зали, брати участь в кампанії з можливої дискредитації Гандзюк. Хоча я не знаю, про що йшлося. Цих людей (учасників прес-конференції) я не знаю, але враховую резонанс в соціальних мережах, де було багато написано про цих людей. Не гарантовано, але можливо, що прес-конференція мала бути спрямована на дискредитацію Катерини Гандзюк, тому ми вирішили утриматися. А вони можуть висловити свою точку зору в будь-якому іншому місці», – сказав він.

Нагадаємо, про смерть громадської активістки і в. о. керівника справами Херсонської міської ради Катерини Гандзюк, на яку було скоєно напад 31 липня 2018 року (її облили сірчаною кислотою), стало відомо 4 листопада. Увечері того ж дня у Києві, Херсоні, Дніпрі, Харкові та інших містах відбулися акції вшанування пам’яті Катерини Гандзюк.

6 листопада Верховна Рада утворила тимчасову слідчу комісію для розслідування нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів. ТСК перевірятиме відомості та хід розслідування правоохоронними органами нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2651
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Андрій
1849 дн. тому
Так звані активісти не хочуть щоб дізналися про справжню діяльність чиновниці гандзюк , бо це далеко не співпадає з образом який вони ліплять
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду