Суд переніс розгляд справи житомирського блогера Муравицького на 4 листопада

Суд переніс розгляд справи житомирського блогера Муравицького на 4 листопада

25 Жовтня 2017
1841

Суд переніс розгляд справи житомирського блогера Муравицького на 4 листопада

1841
24 жовтня у Королівському районному суді Житомира відбувся суд над блогером Василем Муравицьким, якого звинувачують у державній зраді
Суд переніс розгляд справи житомирського блогера Муравицького на 4 листопада
Суд переніс розгляд справи житомирського блогера Муравицького на 4 листопада

За підсумками суду винесено рішення перенести засідання на 4 листопада.

Про це повідомляє сайт партії «Успішна країна», лідером якої є біглий екс-міністр зборів та доходів України Олександр Клименко.

«Успішна країна», зокрема, стверджує, що підтримати блогера Муравицького на суд приїхали блогер Руслан Коцаба, якого раніше заудили за перешкоджання Збройними Силам України, а потім виправдали, та волонтери правозахисної організації «Успішна варта», яка також пов'язана з паном Клименком.

Нагадаємо, блогер обвинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 («Державна зрада»), ч. 2 ст. 110 («Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України»), ч. 2 ст. 161 («Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності») та ч. 1 ст. 258-3 («Участь в діяльності терористичної організації») Кримінального кодексу України.

Під час суду пан Муравицький звернувся до Європарламенту.

Нагадаємо, 1 серпня видання «Житомир.info» повідомило, що у Житомирі проводяться обшуки у помешканні Василя Муравицького, колишнього місцевого журналіста.

Згодом слідчі Служби безпеки України оголосили йомму про підозру в державній зраді. За інформацією СБУ, житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва російських державних інформагентств створював публікації.

3 серпня стало відомо, що 32-річного блогера на два місяці взято під варту. Пана Муравицького було арештовано без права на заставу. Згодом Олена Бережна, директорка ГО «Інститут правової політики і соціального захисту», повідомила, що захист блогера з Житомира Василя Муравицького, якого СБУ підозрює у державній зраді, подасть апеляцію на його арешт.

25 серпня базована у Нью-Йорку міжнародна організація Комітет захисту журналістів закликала українську владу негайно звільнити журналіста-фрілансера Василя Муравицького і зняти з нього всі обвинувачення.

У вересні справу було передано досуду.

Фото: скріншот 

Відео: Руслан Коцаба

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1841
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду