detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
22.02.2019 13:32
На Київщині спалили авто блогера Василя Крутчака – поліція відкрила провадження (ОНОВЛЕНО)
На Київщині спалили авто блогера Василя Крутчака – поліція відкрила провадження (ОНОВЛЕНО)
Блогеру Василю Крутчаку, який працює у медійних проектах політтехнолога, кандидата в президенти Володимира Петрова, невідомі спалили автомобіль. Поліція відкрила провадження за ч. 2 ст. ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України

Про підпал автівки блогер повідомив на власній сторінці у Facebook. Підпал він пов'язує з професійною діяльністю та звинувачує в цьому військового прокурора Віталія Опанасенка, який це спростовує.

«В організації підпалу мого автомобіля прямо звинувачую військового прокурора Віталія Опанасенка», – написав він.

«Десь в 4:50 я отримав повідомлення від сусідів, що горять на вулиці автомобілі. Я вибіг і побачив, що горить мій автомобіль. Я навіть не виключаю, що це пов’язано з моєю журналістською діяльністю, оскільки останнім часом я велику кількість уваги акцентував на своїй сторінці у Facebook в рамках проекту "Школа корупції" на діяльність прокуратури, на його керівникові та його підлеглих, зокрема, Віталія Опанасенка... Він мені прямим текстом сказав, що якщо я  далі буду продовжувати писати про нього або про його рідних, він мене поб’є або спалить авто... Поліції я сказав, що в організації цього дійства підозрюю Віталія Опанасенка», – розказав Крутчак «Детектору медіа».

У коментарі «Детектору медіа» прокурор Віталій Опанасенко спростував звинувачення блогера.

«Те, що він звинуватив когось у вчиненні якихось дій… Я не знаю як це коментувати. Чому мені йому погрожувати? Він не перший, хто пише про мене якісь речі. Я думаю, що й не останній», – сказав пан Опанасенко.

На запитання, чи має він відношення до підпалу автівки, пан Опанасенко відповів: «Ні, я сьогодні з 6 ранку був у спортзалі. Я фізично цього не міг зробити».

За фактом підпалу поліцією відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

«Наразі працівники поліції проводять оперативно-розшукові заходи щодо встановлення осіб, причетних до підпалу, з’ясовують усі обставини події»,– йдеться на сайті ГУ Нацполіції в Київській області.

Василь Крутчак працює в медійних проектах Володимира Петрова – українського політтехнолога, телеведучого, який вважається фахівцем з медіакілерства – знищення репутації людини в публічній площині. Нині Володимир Петров балотується в президенти України.

Зокрема, Василь Крутчак був свідком у справі Tinder-скандалу за участі заступника Департаменту захисту економіки Національної поліції України Олександра Варченка та студентки Наталії Бурейко, він повідомляв, що в нього вдома проводився обшук. В організації цієї провокації, за якою розслідується кримінальна справа, підозрюються Володимир Петров і блогер Олександр Барабошко. Обидва перебувають під слідством, їм висунуто підозри в завідомо неправдивому повідомленні про злочин, порушенні недоторканості приватного життя та житла, втручанні в діяльність працівника правоохоронного органу, одержанні хабара.

Нагадаємо також, що в листопаді 2017 Василь Крутчак фігурував в інциденті з бійкою з народним депутатом Махайлом Гаврилюком.

Фото: поліція

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY