У Незалежній медійній раді змінилися два члени

У Незалежній медійній раді змінилися два члени

17 Січня 2019
1168

У Незалежній медійній раді змінилися два члени

1168
У січні змінився склад Незалежної медійної ради (НМР) – саморегуляторного органу медійників.
У Незалежній медійній раді змінилися два члени
У Незалежній медійній раді змінилися два члени

Членом Незалежної медійної ради став журналіст Олексій Братущак – журналіст і колумніст «Української правди», журналіст тижневика «Деталі» на телеканалі ZIK. Його делегував Інститут масової інформації, який вирішив ротувати одного із членів НМР за своєю квотою. Олексій Братущак замінив у НМР медіаекспертку і викладачку Діану Дуцик.

Також про вихід зі складу НМР за власним бажанням оголосив експерт і медіаюрист Олександр Бурмагін, обраний за квотою Центру демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ). Замість нього ЦЕДЕМ делегував Тараса Шевченка, який у минулому вже був членом НМР.

Відтепер до складу НМР входять такі 15 членів:

  1. Зураб Аласанія
  2. Олексій Братущак
  3. Віта Володовська
  4. Роман Головенко
  5. Олена Голуб
  6. Наталя Гуменюк
  7. Отар Довженко
  8. Костянтин Квурт
  9. Наталія Лигачова
  10. Павло Моісеєв
  11. Галина Петренко
  12. Тарас Петрів
  13. Ігор Розкладай
  14. Антоніна Черевко
  15. Тарас Шевченко

Нагадаємо, що Незалежна медійна рада є органом саморегулювання у сфері медіа, до якого входять 15 членів – авторитетних журналістів та громадських активістів, які мають ґрунтовний досвід у медійній сфері. Склад медійної ради сформували наприкінці 2015 року п’ять медійних організацій – Центр демократії та верховенства права, Інститут масової інформації, «Інтерньюз-Україна», «Детектор медіа» та фундація «Суспільність».

Окрім надання експертних висновків щодо вирішення суперечливих ситуацій, Незалежна медійна рада надає рекомендації органам влади та іншим зацікавленим особам задля вдосконалення регулювання у медійній сфері.

Головою Незалежної медійної ради є голова ГО «Детектор медіа» Наталія Лигачова, секретарем – медіаюрист Ігор Розкладай (Центр демократії та верховенства права).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1168
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду