detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
16.01.2019 17:57
Росія депортувала до України постійну гостю російських пропагандистських ефірів
Росія депортувала до України постійну гостю російських пропагандистських ефірів
Росія депортувала до України Ольгу Бойко, яка брала участь у російських пропагандистських ефірах на телебаченні як «українська журналістка». Наразі вона знаходиться на прикордонному пункту пропуску «Гоптівка» в Харківській області

Факт депортації «Детектору медіа» підтвердив старший офіцер сектору з питань взаємодії зі ЗМІ Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України Юрій Трубачов.

«Дійсно, такий факт мав місце. До України вона прибула у першій половині дня. ЇЇ документи у нас. Зараз вона знаходиться у пункті пропуску "Гоптівка". З нею проводиться співбесіда, за результатами якої будуть прийняті відповідно правові рішення і вирішено, коли її передадуть», – сказав він, не уточнюючи, кому саме передадуть.

На запитання, чи правда, що щодо журналістки в Україні відкрито провадження через державну зраду, він відповів: «Відносно неї виконано доручення уповноважених державних органів. Далі з цих питань до них необхідно звертатися. Скоріше за все, це СБУ».

Офіцер не зміг повідомити, коли пані Бойко виїхала з України та через що її депортувала РФ.

«Детектор медіа» спитав у прес-секретарки СБУ Олени Гітлянської, чи відкрито щодо пані Бойко провадження через державну зраду. Вона попросила направити запит. ДМ відправив на адресу прес-служби СБУ інформаційний запит та чекає на відповідь.

У коментарі PolitRussia пані Бойко сказала, що наразі знаходиться на прикордонному пункті у Харкові, що її допросили і ознайомили з ухвалою Львівського суду. За її словами щодо неї відкрито провадження за ч.2 ст.110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Зазначимо, що пані Бойко виступала на російському телебаченні з критикою української влади і на підтримку угруповань ОРДЛО. 

Також вона брала участь в ефірах каналу «Наша Новороссия» у You-Tube.

Нагадаємо, у грудні Преображенський суд Москви визнав пані Бойко винною в порушенні правил перебування на території РФ. На думку суду, пані Бойко незаконно перебувала в Росії з літа 2016 року. Суд оштрафував її на 5 тис. рублів та ухвалив рішення про видворення за межі РФ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY