Переможцем конкурсу «Є-розслідування» став Богдан Красовський зі Слов’янська

Переможцем конкурсу «Є-розслідування» став Богдан Красовський зі Слов’янська

20 Грудня 2018
1525

Переможцем конкурсу «Є-розслідування» став Богдан Красовський зі Слов’янська

1525
Інформаційний ресур Є-Data назвав імена переможців V Національного конкурсу журналістських розслідувань та аналітичних досліджень «Є-Розслідування»
Переможцем конкурсу «Є-розслідування» став Богдан Красовський зі Слов’янська
Переможцем конкурсу «Є-розслідування» став Богдан Красовський зі Слов’янська

Про це повідомляється у прес-релізі Є-Data.

Цього року конкурс «Є-Розслідування» проводиться вп’яте. У конкурсі змагались громадські активісти та журналісти. Всього на конкурс було подано 73 роботи від 42 учасників.

Кращими матеріалами у номінації «Журналістське розслідування» стали:

  • 1 місце – Богдан Красовський, «Альтернативна енергетика. Нагріти всіх» (Слов’янськ);
  • 2 місце – Наші Гроші. Львів «Спортсмени з великої дороги» (Тернопіль);
  • 3 місце – Каплюк Катерина, «Депутат від БПП Єфімов. Виконроб Донбасу (розслідування)»;
  • 4 місце – Кирил Вольний, «Тендери від яких зносить дах» (Бровари);      
  • 5 місце – Олександр Тартачний, «Затяжний заплив» (Буськ).

На конкурс відбиралися матеріали, які стосуватися розслідування фактів порушення суспільних інтересів у секторі публічних фінансів й аналізу ефективності використання публічних коштів. Обов’язковою умовою було використання порталів e-data.gov.ua та/або «Пошуково-аналітична система .007» (007.org.ua) як на джерело інформації. Цього року 41 робота містила посилання на портал Є-Data та 32 роботи – на Пошуково-аналітичну систему 007.

Призовий фонд «Є-Розслідування»-2018 склав 120 тис. грн, а також 30 тис. грн у вигляді технічної підтримки надав проект  пошуково-аналітичної системи «007».

Переможці в номінації «Читацькі симпатії» визначались відкритим голосуванням на сайті «Пошуково-аналітична система .007». За кількістю читацьких голосів перемогли: Роман Ліхачов («Виявлення корупційних дій під час виконання особою посадових обов'язків»), Сергій Стулов «Повесть о том, как Юрий Юрьевич и Александр Викторович проДинамили Луганскую ОВЦА», Дмитро Сінченко «Банківські гарантії по-одеськи. Як управління капбудівництва порушує законодавство по закупівлях» та «Про "бодягу" і "мачмалу", або Що не так з українським пальним», Олена Сінченко «Подарунки «з-під ялинки» від кропивницьких комунальників».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1525
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду