«Пошуково-аналітична система 007» проводить конкурс «Є-Розслідування»

«Пошуково-аналітична система 007» проводить конкурс «Є-Розслідування»

8 Червня 2017
1318
8 Червня 2017
13:33

«Пошуково-аналітична система 007» проводить конкурс «Є-Розслідування»

1318
Cтартує «Регулярний національний конкурс журналістських розслідувань та аналітичних досліджень «Є-Розслідування». Мета Конкурсу - популяризація відкритих даних у сфері публічних фінансів
«Пошуково-аналітична система 007» проводить конкурс «Є-Розслідування»
«Пошуково-аналітична система 007» проводить конкурс «Є-Розслідування»

Ініціатор події – проекти «Є-data» та «Пошуково-аналітична система 007».

e-Dtata.gov.ua - офіційний  державний веб-портал, створений на вимогу закону «Про відкритість використання публічних коштів». Це найбільша в Україні база відкритих даних у секторі публічних фінансів, де оприлюднюється інформація про всі бюджетні платежі держави, договори, акти виконаних робіт та звіти бюджетних установ.

007.org.ua – це сервіс, який  допомагає працювати з відкритими базами даних та державними реєстрами через інструменти візуалізації та аналітики.

Портали e-Data та 007 є безсумнівними джерелами для створення журналістських розслідувань. Конкурс, що вже набув широкої популярності серед провідних журналістів та громадських активістів України, проводиться вчетверте.

Умови участі:  

  • Запрошуються: журналісти, громадські активісти та ін.
  • Представлені роботи мають стосуватися розслідування фактів порушення суспільних інтересів у секторі публічних фінансів, аналізу ефективності використання публічних коштів і базуватися на відкритих базах даних та сервісах.
  • Розслідування, що беруть участь у конкурсі, мають бути оприлюднені в ЗМІ чиабо поширені через соціальні мережі (Facebook, youtube) протягом 2017 року.
  • Роботи мають ОБОВ’ЯЗКОВО посилання на портали e-data.gov.ua та «Пошуково-аналітичну систему 007» (www.007.org.ua) як на джерело/одне з джерел інформації, використаної в розслідуванні або аналітичному дослідженні. Використання інших масивів відкритих даних, а також користування сервісами на основі відкритих даних, дозволяється і схвалюється.
  • Рекомендоване обмеження об’єму роботи – 5 тис. знаків.
  • Один учасник може подати на конкурс необмежену кількість робіт.
  • Вікових обмежень для конкурсантів не існує.
  • Матеріали подаються на електронну адресу 007inform@gmail.com.
  • До конкурсу допускаються роботи які раніше не брали участі в конкурсі «Є-розслідування».

У номінації «Журналістське розслідування» роботи оцінюватиме фахове журі.

Переможців в номінації «Читацькі симпатії» буде визначено відкритим голосуванням.

Оголошення результатів Конкурсу  відбудеться 20 вересня 2017 року.

Призовий фонд складається з грошової винагороди та цінних подарунків від партнерів заходу (дрони та професійні диктофони).

Електронна адреса Програми 007inform@gmail.com

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1318
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду