З початку року вбито 80 журналістів – «Репортери без кордонів»

З початку року вбито 80 журналістів – «Репортери без кордонів»

18 Грудня 2018
1261

З початку року вбито 80 журналістів – «Репортери без кордонів»

1261
У 2018 році загалом було вбито 80 журналістів, 348 знаходяться у в’язницях, 60 – у полоні, ще троє вважаються зниклими.
З початку року вбито 80 журналістів – «Репортери без кордонів»
З початку року вбито 80 журналістів – «Репортери без кордонів»

Такі дані оприлюднила міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» (RSF).

Організація зазначає, що такі цифри демонструють безпрецедентний рівень ворожості по відношенню до представників ЗМІ та згадує вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі та словацього журналіста Яна Куцяка.

«Цього року насилля по відношенню до журналістів досягло безпрецедентного рівня, і наразі ситуація є критичною, – прокоментував генеральний секретар RSF Крістоф Делуар. – Ненависть політиків, релігійних лідерів і бізнесменів озвучує, а іноді і дуже відкрито проголошує, що ненависть до журналістів має трагічні наслідки на місцях, що знайшло відображення в цьому тривожному зростанні порушень щодо журналістів».

За даними RSF, найбільше журналістів затримували та брали у Афганістані. У країні загинули 15 медійників. Далі у рейтингу – Сирія, в якій вбито 11 журналістів. У Мексиці в 2018 році вбили дев’ятеро представників ЗМІ. Також організація згадує вбивство п’ятьох журналістів The Capital Gazette у США.

«Репортери без кордонів» повідомляють, що кількість журналістів, заарештованих у світі, зростає. Як і у 2017 році, більше половини таких журналістів утримуються у Китаї, Ірані, Саудівській Аравії, Туреччині та Єгипті.

Кількість журналістів, які наразі перебувають у полоні, – 60. І це, за даними організації, на 11% більше, ніж минулого року. «Репортери без кордонів» згадують українського блогера Станіслава Асєєва, який раназі є полоненим бойовиків ОРДЛО в Донецьку.

RSF також повідомляє, що зареєстрував три нових випадки зникнення журналістів у 2018 році: два у Латинській Америці та один в Росії.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1261
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду