Суд у Криму продовжив арешт блогеру Мемедемінову до 18 лютого

Суд у Криму продовжив арешт блогеру Мемедемінову до 18 лютого

12 Грудня 2018
979

Суд у Криму продовжив арешт блогеру Мемедемінову до 18 лютого

979
Підконтрольний РФ Київський районний суд Сімферополя продовжив арешт громадському журналісту Наріману Мемедемінову о 18 лютого 2019 року
Суд у Криму продовжив арешт блогеру Мемедемінову до 18 лютого
Суд у Криму продовжив арешт блогеру Мемедемінову до 18 лютого

Про це у Facebook повідомив журналіст «Радіо Свобода» Антон Наумлюк.

«Суддя Київського районного суду Валентина Каминіна продовжила арешт Нарімана Мемедемінова до 18 лютого 2019 року. Мемедемінов звинувачується в публічних закликах до терористичної діяльності через інтернет за частиною 2 статті 205.2 КК РФ за ролики в YouTube 2013 року», – написав журналіст.

За його словами, під час засідання слідчий клопотав про продовження арешту, адвокат – про змінити арешт на домашній.

«Я протестую проти арешту. Я і мені подібні – політв'язні, і світова спільнота нас такими визнає. Не бачить цього тільки Росія в особі спецслужб, в особі тих, хто повинен стежити за законністю», – сказав Мемедемінов на суді.

Як писав «Детектор медіа», вранці 22 березня 2018 року активіста Нарімана Мемедемінова відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі, провівши попередньо у нього обшуки. Кримчанин у 2014 році як блогер публікував відео у YouTube, в тому числі відео затримання кримських татар силовиками.

Правозахисники і медійники вимагали від Росії та влади анексованого Криму негайного звільнення кримського громадянського журналіста Мемедемінова. Міністерство закордонних справ України також закликало звільнити кримського активіста. У квітні медійники розпочали інформаційну кампанію на підтримку Мемедемінова.

14 травня адвокат Едем Семедляєв повідомив, що Мемедемінова відвезли на психіатричну експертизу.

22 травня 2018 року слідство у справі блогера Мемедемінова відмовилося визнавати наявність у нього українського громадянства

Наприкінці червня 2018 року Мемедемінова знову помістили до психлікарні. За словами його адвоката, лікарі психіатричної лікарні Сімферополя здивовані, чому блогера направили на стаціонарну психіатричну експертизу.

13 серпня підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя на закритому засіданні продовжив термін тримання під вартою до 15 жовтня. 

Захист кримськотатарського блогера Мемедемінова збирає матеріали для ЄСПЛ.

 Фото: Антон Наумлюк

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
979
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду