У Криму суд продовжив арешт блогеру Мемедемінову

У Криму суд продовжив арешт блогеру Мемедемінову

09:30,
14 Серпня 2018
1207

У Криму суд продовжив арешт блогеру Мемедемінову

09:30,
14 Серпня 2018
1207
У Криму суд продовжив арешт блогеру Мемедемінову
У Криму суд продовжив арешт блогеру Мемедемінову
13 серпня підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя на закритому засіданні продовжив термін тримання під вартою до 15 жовтня кримськотатарському активісту, блогеру Наріману Мемедемінову

Про це повідомляє «Крим.Реалії» з посиланням на адвоката блогера Едема Семедляєва.

За його словами, слідчий не зумів аргументувати потребу в продовженні арешту, а тільки вказав, що планує допитати не менше трьох свідків і отримати стаціонарну психіатричну експертизу.

«Я заперечував, оскільки для допиту трьох свідків потрібен всього один день, а у слідчого було на це чотири місяці. Експертиза закінчилася 26 червня, і я думаю, що він вже давно її отримав. Щоб ознайомити з нею сторону захисту, потрібен також всього один день», – сказав пан Семедляєв.

За словами адвоката, в ході судового розгляду блогер Мемедемінов заявив про «величезну кількість клопотань», в тому числі про проведення засідання у відкритому режимі, про оголошення рішення на відкритому засіданні, про ведення аудіозапису, видачу протоколу, ознайомлення з матеріалами справи. Більшість клопотань суддя Яніна Охота відхилила, повідомляє «Крим.Реалії».

Захист Мемедемінова планує оскаржувати рішення суду.

Як писав «Детектор медіа», вранці 22 березня 2018 року активіста Нарімана Мемедемінова відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі, провівши попередньо у нього обшуки. Кримчанин у 2014 році як блогер публікував відео у YouTube, в тому числі відео затримання кримських татар силовиками.

3 квітня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму залишив Мемедемінова під арештом до 16 травня, тим самим залишивши в силі рішення суду першої інстанції. Правозахисники і медійники вимагали від Росії та влади анексованого Криму негайного звільнення кримського громадянського журналіста Мемедемінова.

Міністерство закордонних справ України також закликало звільнити кримського активіста. У квітні медійники розпочали інформаційну кампанію на підтримку Мемедемінова.

14 травня адвокат Едем Семедляєв повідомив, що Мемедемінова відвезли на психіатричну експертизу.

22 травня 2018 року слідство у справі блогера Мемедемінова відмовилося визнавати наявність у нього українського громадянства

15 травня підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя продовжив на чотири місяці арешт Наріману Мемедемінову. Він залишиться в СІЗО до 15 серпня.

До психлікарні Мемедемінова помістили наприкінці червня 2018 року. За словами його адвоката, лікарі психіатричної лікарні Сімферополя здивовані, чому блогера направили на стаціонарну психіатричну експертизу.

Фото: «Крим.Реалії» 

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду