«1+1» назвав «абсурдним» звернення Барни про позбавлення акредитації журналіста «Грошей»

«1+1» назвав «абсурдним» звернення Барни про позбавлення акредитації журналіста «Грошей»

8 Листопада 2018
1411
8 Листопада 2018
14:23

«1+1» назвав «абсурдним» звернення Барни про позбавлення акредитації журналіста «Грошей»

1411
Телеканал «1+1» відреагував на звернення народного депутата від БПП Олега Барни до голови Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар щодо позбавлення акредитації при парламенті журналіста програми «Гроші» Ігоря Колтунова
«1+1» назвав «абсурдним» звернення Барни про позбавлення акредитації журналіста «Грошей»
«1+1» назвав «абсурдним» звернення Барни про позбавлення акредитації журналіста «Грошей»

На каналі звернення пана Барни вважають абсурдним.

«Звернення виглядає абсурдно, адже якщо кожен депутат почне вимагати усунення незручних для себе представників ЗМІ, у Раді жодного журналіста не залишиться. Напевно, пана Барну до таких дій спонукала безкарність за образи та нецензурну лайку в бік журналіста "1+1"», – йдеться у відповіді прес-служби каналу на запит «Детектора медіа».

Нагадаємо, у своєму зверненні нардеп Барна також зазначав, що чотири рази звертався до гендиректора «1+1 медіа» Олександра Ткаченка з проханням про вихід у прямий ефір «для законного права захистити свою честь, гідність та ділову репутацію щляхом спростування неправдивої інформації щодо мене». За словами Барни, він не отримав жодної відповіді.

На каналі стверджують, що запрошували нардепа, але він їх «ігнорує».

«Ми ще раз наголошуємо, що Барна неодноразово отримував запрошення до програми "Гроші", яка виходить у записі, а також через ТСН – до прямого ефіру суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу", проте депутат ігнорує запрошення», – повідомила прес-служба каналу.

Нагадаємо, 2 жовтня у кулуарах Верховної Ради України народний депутат від Блоку Петра Порошенка Олег Барна обматюкав журналіста програми «Гроші» каналу «1+1» Ігоря Колтунова після запитання про кнопкодавство. Наступного дня в розмові з журналістами він пояснив свою поведінку тим, що таким чином переадресував свою лайку власнику медіахолдингу «1+1 медіа» Ігорю Коломойському.

Згодом голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар вибачилася за нардепа. 

5 жовтня журналіст Колтунов зареєстрував у парламентській канцелярії листа-звернення до голови фракції БПП Артура Герасимова з приводу поведінки члена фракції Олега Барни. У листі представники медіагрупи вимагають виключення Барни з фракції. Згодом нардеп вибачився за лайку перед виборцями та «дітьми, яким показали це відео».

7 листопада «Детектору медіа» стало відомо, що Олег Барна хоче позбавлення акредитації при Верховній Раді України журналіста  Ігоря Колтунова. Він звернувся з відповідним проханням до голови Комітету свободи слова Вікторії Сюмар.

Перша заступниця голови Комітету свободи слова Ольга Червакова у коментарі «Детектору медіа» повідомила, що Комітет розгляне звернення найближчим часом.

Журналіст Колтунов у коментарі «Детектору медіа» повідомив, що розцінює дії нардепа як переслідування свободи слова.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1411
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду