Знімальна група ТСН повідомляє про перешкоджання у Чернівцях

Знімальна група ТСН повідомляє про перешкоджання у Чернівцях

5 Листопада 2018
2360
5 Листопада 2018
16:10

Знімальна група ТСН повідомляє про перешкоджання у Чернівцях

2360
Журналіст Телевізійної служби новин каналу «1+1» Олег Тудан повідомив, що син голови Чернівецької облради Мірча Мурнят перешкоджав оператору ТСН Олександру Губіну здійснювати зйомку
Знімальна група ТСН повідомляє про перешкоджання у Чернівцях
Знімальна група ТСН повідомляє про перешкоджання у Чернівцях

Про це пише Інститут масової інформації.

За словами журналіста, інцидент стався 3 листопада під час пікету проти лідерки «Батьківщини» Юлії Тимошенко.

Як розповів пан Тудан, оператор знімав бійку, яка зав’язалася після того, як голова облради Іван Мунтян вирвав плакати у пікетувальників. Після цього, за словами журналіста, син голови облради перешкоджав знімати Олександру Губіну те, що відбувалося.

«Ми зазвичай працюємо в парі в разі, якщо виникає конфлікт, який може бути небезпечний для нас. Але тут був просто пікет, тож я пішов на другий поверх, де мала відбутися прес-конференція Тимошенко, а оператора попросив зробити пару кадрів пікету на всякий випадок. І вже вийшов на балкон, аби покликати його назад у зал, коли побачив, як Іван Мунтян, голова облради, дуже швидко наближається до пікетувальників. Поки вмикав камеру на телефоні, він уже вирвав плакат і почалась потасовка. Тут уже я побачив, що якийсь персонаж махає руками перед камерою, і побіг униз. Коли вибіг, пік конфлікту вже закінчився», – розповів журналіст.

Також він уточнив, що ні оператор, ні техніка не постраждали. Журналіст зауважив, що після інциденту жоден представник «Батьківщини» не вибачився перед оператором.

У коментарі журналістам Мунтян заявив, що не вступав у конфлікт з учасниками пікету.


Нагадаємо, з початку 2018 року експерти Інституту масової інформації зафіксували в Україні загалом 201 випадок порушення свободи слова у 23 регіонах. З них 147 випадків стосувалися саме фізичної агресії щодо журналістів. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2360
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду