detector.media
05.11.2018 16:10
Знімальна група ТСН повідомляє про перешкоджання у Чернівцях
Знімальна група ТСН повідомляє про перешкоджання у Чернівцях
Журналіст Телевізійної служби новин каналу «1+1» Олег Тудан повідомив, що син голови Чернівецької облради Мірча Мурнят перешкоджав оператору ТСН Олександру Губіну здійснювати зйомку

Про це пише Інститут масової інформації.

За словами журналіста, інцидент стався 3 листопада під час пікету проти лідерки «Батьківщини» Юлії Тимошенко.

Як розповів пан Тудан, оператор знімав бійку, яка зав’язалася після того, як голова облради Іван Мунтян вирвав плакати у пікетувальників. Після цього, за словами журналіста, син голови облради перешкоджав знімати Олександру Губіну те, що відбувалося.

«Ми зазвичай працюємо в парі в разі, якщо виникає конфлікт, який може бути небезпечний для нас. Але тут був просто пікет, тож я пішов на другий поверх, де мала відбутися прес-конференція Тимошенко, а оператора попросив зробити пару кадрів пікету на всякий випадок. І вже вийшов на балкон, аби покликати його назад у зал, коли побачив, як Іван Мунтян, голова облради, дуже швидко наближається до пікетувальників. Поки вмикав камеру на телефоні, він уже вирвав плакат і почалась потасовка. Тут уже я побачив, що якийсь персонаж махає руками перед камерою, і побіг униз. Коли вибіг, пік конфлікту вже закінчився», – розповів журналіст.

Також він уточнив, що ні оператор, ні техніка не постраждали. Журналіст зауважив, що після інциденту жоден представник «Батьківщини» не вибачився перед оператором.

У коментарі журналістам Мунтян заявив, що не вступав у конфлікт з учасниками пікету.


Нагадаємо, з початку 2018 року експерти Інституту масової інформації зафіксували в Україні загалом 201 випадок порушення свободи слова у 23 регіонах. З них 147 випадків стосувалися саме фізичної агресії щодо журналістів. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY