Саудівський прокурор покинув Туреччину, не відповівши на ключові запитання про Хашоггі – ЗМІ

Саудівський прокурор покинув Туреччину, не відповівши на ключові запитання про Хашоггі – ЗМІ

31 Жовтня 2018
1005

Саудівський прокурор покинув Туреччину, не відповівши на ключові запитання про Хашоггі – ЗМІ

1005
Прокурор Саудівської Аравії Сауд Аль-Моеб покинув Туреччину, не відповівши на ключові запитання, поставлені його турецькими колегами в рамках розслідування вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі
Саудівський прокурор покинув Туреччину, не відповівши на ключові запитання про Хашоггі – ЗМІ
Саудівський прокурор покинув Туреччину, не відповівши на ключові запитання про Хашоггі – ЗМІ

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

До Туреччини Моеб прибув 28 жовтня, 29 та 30 жовтня він провів переговори з прокурором Стамбула Ірфаном Фіданом щодо справи вбитого журналіста.

ЗМІ повідомляють, що він покинув Туреччину 31 жовтня після того, як відвідав стамбульський офіс Національного агентства розвідки Туреччини (MİT).

Посилаючись на невідомі державні джерела, видання повідомляє, що турецька влада поділилася з Моебом певними візуальними доказами у справі, але відчувала «незручність», коли саудівський прокурор наполягав на отриманні віртуальної копії телефону Хашоггі. Турецькі чиновники, нібито, мали «глибоку недовіру» до Моеба, оскільки він неодноразово відмовлявся відповідати на запитання про місцезнаходження тіла Хашоггі та вбивць журналіста.

Крім того, 31 жовтня один з турецьких чиновників повідомив агентству AFP, що посадові особи Саудівської Аравії не бажали «справді співпрацювати» з Туреччиною.

«Саудівські чиновники здавалися, в першу чергу, зацікавленими в з'ясуванні того, які докази влада Туреччини мала проти злочинців, – повідомив чиновник ЗМІ на умовах анонімності. – Не склалося враження, що вони прагнуть справді співпрацювати з розслідуванням».

Нагадаємо, 2 жовтня саудівський журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі пішов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі для вирішення особистих питань і зник. За словами його нареченої, з установи він не виходив. Турецька влада вважає, що його там вбили.

Канал CNN повідомив, що Туреччина має аудіо- та відеодокази того, що Джамаля Хашоггі вбили у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі. Наречена журналіста заявила, що годинник на руці журналіста записав момент його вбивства.

15 жовтня турецьким слідчим дозволили обшукати саудівське консульство у справі зникнення Хашоггі. За повідомленнями ЗМІ, перед прибуттям слідчих до консульства зайшли прибиральники. Саудівська Аравія визнала смерть журналіста Хашоггі в консульстві у Стамбулі. Також вона визнала, что вбивство було умисним.

Влада Саудівської Аравії заявила про затримання 18 підозрюваних у вбивстві журналіста. Туреччина хоче екстрадувати і притягнути їх до відповідальності. Проте Саудівська Аравія відмовляється проводити екстрадицію.

Фото: Reuters 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1005
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду