Саудівська Аравія визнала смерть журналіста Хашоггі в консульстві у Стамбулі

Саудівська Аравія визнала смерть журналіста Хашоггі в консульстві у Стамбулі

20 Жовтня 2018
1493

Саудівська Аравія визнала смерть журналіста Хашоггі в консульстві у Стамбулі

1493
Влада Саудівської Аравії визнала, що журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі, який 2 жовтня зайшов до будівлі консульства Саудівської Аравії в Стамбулі у приватній справі та зник, загинув унаслідок сварки.
Саудівська Аравія визнала смерть журналіста Хашоггі в консульстві у Стамбулі
Саудівська Аравія визнала смерть журналіста Хашоггі в консульстві у Стамбулі

Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на саудівський державний телеканал.

Зазначається, що у зв'язку із загибеллю журналіста король Саудівської Аравії Салман аль-Кахтані звільнив головного радника наслідного принца Мохаммеда бін Салмана. Монарх також звільнив заступника начальника розвідки генерала Ахмеда аль-Ассіри від своїх обов’язків та наказав утворити комітет на чолі з принцем Мохаммедом з метою реструктуризації спецслужби.

В інтерв’ю каналу Ikhbariya генеральний прокурор Саудівської Аравії Шейх Сауд аль-Мохеб сказав, що Хашоггі помер після того, як «обговорення» в консульстві перейшли у сутички, передає «Громадське радіо».

«Обговорення, які відбувалися між ним і людьми, які його зустріли … в судовому консульстві в Стамбулі призвели до сутичок та бійки з громадянином Джамалем Хашоггі, що призвело до його смерті, хай його душа спочиває в мирі», - сказав він.

За словами прокурора, слідчі дії тривають, у справ зарештовано 18 саудівських громадян. Він не уточнив, де перебуває тіло вбитого журналіста.

Раніше видання Al Jazeera з посиланням на джерела в турецькій поліції та прокуратурі повідомило, що турецькі відомства начебто мають аудиозапис, на якому чутно, що журналіста Джамаля Хашоггі побили одразу після входу до консульства. 

Нагадаємо, 2 жовтня саудівський журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі пішов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі для вирішення особистих питань і зник. За словами його нареченої, з установи він не виходив. Турецька влада вважає, що його там вбили.

Видання CNN повідомило, що Туреччина має аудіо- та відеодокази того, що Джамаля Хашоггі вбили у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі.

Наречена журналіста заявила, що годинник на руці журналіста записав момент його вбивства.

Також ЗМІ повідомляють, що британські посадові особи начебто почали складати список саудівських чиновників та урядовців, які потенційно можуть потрапити під дію санкцій до завершення розслідування зникнення журналіста Джамала Хашоггі.

15 жовтня турецьким слідчим дозволили обшукати саудівське консульство у справі зникнення Хашоггі. За повідомленнями ЗМІ, перед прибуттям слідчих до консульства зайшли прибиральники. 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1493
Читайте також
21.10.2018 14:05
Микола Замікула
Дзеркало тижня
1 307
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду