Родина вбитого на Донбасі італійського журналіста вимагає від України півмільйона євро

Родина вбитого на Донбасі італійського журналіста вимагає від України півмільйона євро

24 Жовтня 2018
2056

Родина вбитого на Донбасі італійського журналіста вимагає від України півмільйона євро

2056
Сім'я вбитого на Донбасі італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі вимагає від України €500 тис. компенсації. У супровідних документах до проекту розпорядження Кабінету Міністрів зазначено, що 31 липня суд міста Павія (регіон Ломбардія, Італія) прийняв до розгляду цивільний позов родичів італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі проти України.
Родина вбитого на Донбасі італійського журналіста вимагає від України півмільйона євро
Родина вбитого на Донбасі італійського журналіста вимагає від України півмільйона євро

Про це повідомляє Lb.ua.

Підставою позову є відшкодування збитків родині загиблого, а також Національній федерації ЗМІ Італії, Асоціації журналістів Ломбардії й Асоціації журналістів-фрілансерів Cesure Lab, що приєдналися до судового процесу.

Позов розглядатимуть паралельно з кримінальною справою проти військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа, обвинуваченого в причетності до вбивства фотокореспондента. Розмір необхідної компенсації становить 500 тис. євро.

У той самий час у документах сказано, що Служба безпеки України також розслідує загибель Рокеллі, але вказано, що обставини злочину неможливо встановити, оскільки місце події оглянули тільки через 6 місяців після вбивства. До цього територію контролювали бойовики.

У серпні цього року Мін'юст створив міжвідомчу робочу групу з питань, пов'язаних зі справою Рокеллі. На засіданні групи було вирішено залучити юридичного радника для захисту інтересів України в апеляційній інстанції, також була вироблена стратегія дій держави в цій справі.

Наголошено, що відсутність уповноваженого представника може призвести до прийняття італійським судом рішення не на користь України.

Нагадаємо, 24 травня 2014 року поблизу Слов'янська (Донецька область) внаслідок мінометного обстрілу  італійський фотокореспондент Андреа Рокеллі та його російський перекладач Андрій Миронов загинули, французький фотожурналіст Вільям Роглон отримав поранення.

Поліція Італії затримала громадянина України Віталія Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 2014 року поблизу Слов'янська (Донецька область).

У листопаді 2017 року суд в Італії відхилив клопотання українського нацгвардійця Віталія Марків та не змінив йому запобіжний захід з ув’язнення на домашній арешт.

У січні міністр закордонних справ України Павло Клімкін запропонував створити спільну італійсько-українську слідчу групу для розслідування справи нацгвардійця Віталія Марківа.

Віталій Марків перебуває під вартою в Мілані.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2056
Читайте також
30.07.2019 16:45
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 952
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду