У Миколаєві журналісту «НикВести» не дали поставити запитання Порошенку (ДОПОВНЕНО)

У Миколаєві журналісту «НикВести» не дали поставити запитання Порошенку (ДОПОВНЕНО)

28 Серпня 2018
6398

У Миколаєві журналісту «НикВести» не дали поставити запитання Порошенку (ДОПОВНЕНО)

6398
27 серпня у Миколаєві під час візиту Президента України Петра Порошенка на державне підприємство «Зоря-Машпроект» журналісту місцевого видання «НикВести» Івану Казорі не дали змоги поставити запитання главі держави. Медіаюристи вважають, що в цьому випадку не йде мова про перешкоджання журналістській діяльності
У Миколаєві журналісту «НикВести» не дали поставити запитання Порошенку (ДОПОВНЕНО)
У Миколаєві журналісту «НикВести» не дали поставити запитання Порошенку (ДОПОВНЕНО)

Про інцидент журналіст повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Він каже, що підійшов до Порошенка та спитав його, «як справи з виконанням даних ним обіцянок кілька місяців тому». Пан Казора пояснює, що мова йде про кошти, які Порошенко, нібито, обіцяв виділити на реконструкцію Соборної площі Миколаєва, ремонт центрального стадіону Миколаєва, а також ремонт доріг.

«Не встиг я поставити запитання, коли ми побачимо виконання цих обіцянок, Петро Порошенко схопив мікрофон і силою опустив його вниз, продовжуючи утримувати в руці – так, щоб не було чутно, що він мені каже. А сказав він таке: "Ти вийдеш, я тобі розповім"», – написав журналіст.

Також пан Казора повідомив, що його відштовхнув від президента глава Миколаївської ОДА Олексій Савченко, який також був на зустрічі.

Журналіст опублікував відео інциденту.

«Детектору медіа» він повідомив, що не звертатиметься до правоохоронців через інцидент.

«Я не збираюся подавати заяву в поліцію щодо президента тільки для того, щоб влаштувати скандал. Зараз я консультуюся з юристами, наскільки це доцільно і чи є в даному випадку ознаки правопорушення. На даний момент у мене немає мети подати заяву тільки для того, щоб подати і заявити про це», – пояснив журналіст.

Медіаюрист Центру демократії і верховенства права Ігор Розкладай вважає, що в цьому випадку не йде мова про перешкоджання журналістській діяльності.

 «Ситуація на грані, але я не бачу перешкоджання», – сказав він.

«Детектор медіа» також отримав коментар щодо інциденту від медіаюристки і адвокатки Інституту розвитку регіональної преси Людмили Панкратової:

«Двічі переглянула відео. Я не вбачаю складу злочину, передбаченого ст. 171 ККперешкоджання законній професійній діяльності журналіста. Так, журналіст має право задавати запитання, але посадова особа не зобовязана відповідати на ці запитання (якщо це не інформаційний запит, оформлений саме як запит). У цьому випадку президент не відповідає на запитання, або відповідає неповно», – прокоментувала вона.

Медіаюрист Інститут масової інформації Роман Головенко також вважає, що в цьому випадку не йде мова про перешкоджання: «В цьому епізоді явного перешкоджання нема».

«Детектор медіа» намагається отримати коментар від Адміністрації Пезидента України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6398
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду