Посольство України вимагає від МЗС Великобританії вжити заходи щодо блогера-українофоба Філліпса

Посольство України вимагає від МЗС Великобританії вжити заходи щодо блогера-українофоба Філліпса

22 Серпня 2018
1235

Посольство України вимагає від МЗС Великобританії вжити заходи щодо блогера-українофоба Філліпса

1235
Посольство України у Великій Британії звернулося до британського міністерства закордонних справ із закликом вжити юридичні заходи щодо проросійського блогера Грема Філліпса.
Посольство України вимагає від МЗС Великобританії вжити заходи щодо блогера-українофоба Філліпса
Посольство України вимагає від МЗС Великобританії вжити заходи щодо блогера-українофоба Філліпса

Про це йдеться у двох нотах українського посольства до британського відомства, передає «Європейська правда».

Зазначається, що українські дипломати висловили «здивування бездіяльністю британської влади, через яку на цьому тижні Грем Філліпс оприлюднив публічні погрози на адресу посольства та його співробітників».

У посольстві наголошують, що неодноразово формально та неформально інформували британське МЗС щодо публічних проявів ненависті з боку блогера на адресу українського уряду та українського народу, а також про його намагання зашкодити роботі українського посольства у Лондоні.

У зв'язку з цим з 2016 року посольство, окрім останніх двох, надіслало ще три дипломатичні ноти зі скаргами на Філліпса. Ще два роки тому посольство попросило вжити заходи щодо Філліпса через його діяльність на окупованому Донбасі і підтримку бойовиків.

Дипломати звернули увагу, що у серпні блогер вчергове вдався до провокацій. 8 серпня він відреагував на засудження українським посольством його нападу на посольство Грузії у Лондоні.

«Гарна спроба, посольство України. А тепер послухайте. Я повернувся в Лондон, тож тільки спробуйте провести ще більше своїх заходів, які глорифікують фашистів, і у нас буде розмова», - написав Філліпс у Twitter .

«Посольство розглядає цей твіт як ненависть та образу, а також як чітку і відкриту погрозу та залякування, та очевидний намір вчинити злочин на грунті ненависті», - заявили українські дипломати, нагадавши, що у минулому під час посольських заходів через провокативну поведінку Філіпса довелось втручатись поліції.

21 серпня Філіпс записав відео перед входом до українського посольства напередодні Дня незалежності України, у якому, за словами дипломатів, образив українського посла Наталію Галібаренко та працівників посольства.

На відео він лаявся, назвав українського посла «ненормальною», а співробітників посольства «неадекватними» і «купкою придурків».

«Такі дії вважаються злочином згідно з Законом про кримінальне правосуддя та громадський порядок 1994 року, який вимагає належної реакції та оцінки британського МЗС та правоохоронних органів», - заявили в українському посольстві.

Дипломати також попередили, що плани Грема підготувати репортаж про День незалежності України можуть вилитись у чергову провокацію.

Нагадаємо, 17 вересня 2016 року під час звільнення з полону бойовиків «ЛНР» Володимира Жемчугова блогер-українофоб Грем Філліпс ставив українському бранцю провокативні запитання, обзивав заручника та українських журналістів, які висвітлювали звільнення.

Громадянин Великої Британії Грем Філліпс знімає свої сюжети переважно на територіях ОРДЛО і викладає у власному відеоблозі на YouTube. Раніше він працював позаштатним кореспондентом російського телеканалу Russia Тoday. У 2014 році він був депортований з України із забороною в'їзду на три роки.

В коментарі «Детектору медіа» виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк висловила думку, що відеоблогер Грем Філліпс не є журналістом і професійній спільноті слід припинити так його називати.

Надзвичайний та Повноважний Посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко надіслала відкритого листа Сполученому Королівству Великобританії та Північної Ірландії, в якому звернула увагу британської сторони на ситуацію з«провокаційною і ганебною поведінкою громадянина Великобританії пана Грема Вільяма Філліпса, який в даний час проживає на території України, окупованій Російською Федерацією».

Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф відповіла на звернення щодо заборони діяльності журналіста Грема Філліпса в Україні та зазначила, що у Великобританії немає підстав для його видворення з країни.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1235
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ольга
2035 дн. тому
У нас большая часть страны считают власти ненормальными, неадекватными и кучкой придурков. Теперь всех посадить в СИЗО???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду