У Росії помер дитячий письменник Едуард Успенський

У Росії помер дитячий письменник Едуард Успенський

15 Серпня 2018
3522

У Росії помер дитячий письменник Едуард Успенський

3522
14 серпня у своєму будинку в Новій Москві помер російський письменник Едуард Успенський, який написав дитячі книжки «Канікули в Простоквашино», «Крокодил Гена та його друзі», «Дядя Федір, пес і кіт» та інші
У Росії помер дитячий письменник Едуард Успенський
У Росії помер дитячий письменник Едуард Успенський

Про це повідомляють російські ЗМІ, більшість з яких посилаються на публікацію Telegram-каналу Mash. Деякі – на власні джерела.

Едуарду Успенському було 80 років.

На російському сайті «Москва 24» повідомляється, що вони отримали підтвердження цієї інформації від дружини письменника Олени Успенської.

Крім того, інформацію про смерть Успенського одному з російських видань підтвердила дочка письменника Ірина: «На жаль, Едуард Миколайович помер. На жаль».

За даними видання, причиною смерті письменника стало онкологічне захворювання.

Едуард Успенський народився у 1937 році. Він є автором дитячих книжок: «Крокодил Гена та його друзі», «Канікули в Простоквашино», «Дядя Федір, пес і кіт», «Колобок іде по сліду», а також виступав сценаристом мультфільмів про цих персонажів. Його твори перекладені більш ніж на 25 мов світу.

Крім того, письменник був одним із творців передач «На добраніч, малюки!», «АБВГДейка», «Радіоняня», також створив розповідь про «Крокодила Гену».

За повідомленням УНІАНу, Успенський останні роки конфліктував із кіностудією «Союзмультфільм», звинувачуючи її в порушенні авторських прав.

Зазначимо також, що Успенський вважав «історію з Кримом потворною».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3522
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду