detector.media
07.08.2018 15:57
У Білорусі після обшуків у двох редакціях затримано трьох журналісток
У Білорусі після обшуків у двох редакціях затримано трьох журналісток
Обшуки проходили в редакціях незалежних видань БелаПАН і Tut.by, співробітниць яких Тетяну Коровенкову, Марину Золотову і Ганну Колтигіну відвезли на допит до Слідчого комітету.

Про це повідомили білоруській службі Радіо Свобода співробітники інформаційного агентства БелаПАН.

У слідчому комітеті пояснили, що підставою для порушення кримінальної справи стало повідомлення республіканського унітарного підприємства БелТА про збої під час здійснення доступів до платної підписки послуг.

«Протягом двох років без відома і згоди республіканського унітарного підприємства здійснювалося понад 15 тисяч несанкціонованих підключень до інформації, що зберігається в комп’ютерній системі підприємства», – заявили в СК Білорусі і додали, що в результаті цих дій «БелТА» завдана істотна шкода.

У червні у Білорусі схвалили поправки в закон «Про засоби масової інформації», нагадує видання, які посилюють урядовий контроль над ЗМІ та інтернетом. Ці законодавчі зміни вимагатимуть, щоб автори всіх публікацій і коментарів на онлайнових форумах були ідентифіковані, і щоб власники веб-сайтів модерували ці форуми. Це дозволить блокувати соціальні мережі й інші сайти.

Документ викликав критику Білоруської асоціації журналістів і незалежних ЗМІ, а також міжнародних організацій.

Головна редакторка білоруського порталу Tut.by Марина Золотова проходить підозрюваною у справі про несанкціонований доступ до сайту білоруського державного інформагентства БЕЛТА. Справу порушено за частиною 2 статті 349 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання у вигляді штрафу, обмеження або позбавлення волі на строк до двох років, пише «Медуза».

За даними СК Білорусі, до протиправної діяльності причетні співробітники порталу Tut.by, інформагентства БелаПАН і видавничого дому «Білоруська наука».

Фото: Sputnik Беларусь

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY