На Вінниччині журналістку районної газети вигнали з наради в райдержадміністрації

На Вінниччині журналістку районної газети вигнали з наради в райдержадміністрації

2 Серпня 2018
2834

На Вінниччині журналістку районної газети вигнали з наради в райдержадміністрації

2834
Постраждала подала заяву про перешкоджання журналістській діяльності до Теплицького відділення Бершадського районного відділу ГУНП у Вінницькій області.
На Вінниччині журналістку районної газети вигнали з наради в райдержадміністрації
На Вінниччині журналістку районної газети вигнали з наради в райдержадміністрації

У середу, 1 серпня, журналістку газети «Вісті Тепличчини» Ірину Слюсар очільниці місцевої влади змусили залишити залу районної держадміністрації, де йшла нарада щодо перспектив сільських закладів охорони здоров’я.

Про це «Детектору медіа» повідомила головна редакторка газети «Вісті Тепличчини» Ірина Лупещенко.

На нараду журналіста газети покликали сільські голови, які повинні були брати в ній участь і, ймовірно, побоювалися ухвалення на заході небажаних для них рішень.

Позаяк сама Ірина Лупещенко мусила їхати до Вінниці, до райдержадміністрації пішла її заступниця Ірина Слюсар. Проте голова Теплицької райдержадміністрації Людмила Марцин і голова райради Тетяна Сокотнюк почали змушувати журналістку, яка сиділа в першому ряду, залишити залу. Ірина Слюсар пояснила, що її запросили, тоді місцеві очільниці винесли питання присутності журналістки на нараді на голосування. На підтримку представниці «Вістей Тепличчини» жодного голоса не знайшлося, і вона змушена була піти.

За словами головреда «Вістей Тепличчини», представника газети вже втретє позбавляють можливості бути присутнім на заході, які проводить місцева влада. Пані Лупещенко пов’язує таке ставлення до видання із безкомпромісною позицією газети, яка однією з перших в районі пройшла процедуру роздержавлення і часто висвітлює конфліктні і неприємні для районної влади ситуації.

Як повідомляв «Детектор медіа», 16 липня Громадський портал Львова «Форпост» повідомив, що 13 липня представники ЛКП «Муніципальна дружина» не пустили журналіста сайту Руслана Оруджева в приміщення Львівської міськради. 

Нагадаємо, з початку 2018 року року ІМІ зафіксував в Україні 126 випадків порушень свободи слова. Найбільшу кількість порушень екперти зафіксували в категорії «перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» – 56. 

Фото: MediaLab Online

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2834
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду